Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

«Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή» – Νέα γερμανικά σενάρια εξόδου από το ευρώ

«Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή» – Νέα γερμανικά σενάρια εξόδου από το ευρώ

«Οι Έλληνες επιλέγουν το χάος», «Μαύρα σύννεφα και πάλι πάνω από την Αθήνα», «Διασυρμός των κομμάτων της κυβέρνησης» είναι μερικοί από τους τίτλους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

«Κακός ελληνικός οιωνός – το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και πάλι μαύρα σύννεφα πάνω από την Αθήνα», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung που σημειώνει ότι «τα πράγματα ήρθαν τελικά πολύ χειρότερα από ό,τι αναμενόταν». Η εφημερίδα προβλέπει δε ότι οι σημερινές εκλογές δεν ήταν οι τελευταίες και τονίζει ότι “είναι και πάλι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη”.

Η εφημερίδα “Bild”, με τίτλο “οι Έλληνες επιλέγουν το χάος”, μιλάει για “διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης” και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών”. Ο αρθρογράφος αμφισβητεί εάν υπάρχει πια πλειοψηφία για το πρόγραμμα λιτότητας και επισημαίνει: “για να το πούμε ωμά, είναι τελείως ασαφές, εάν η επόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις”.

“Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή”, είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας, με θέμα “αίμα και τιμή”.

«Εξτρεμιστές στο κοινοβούλιο της Αθήνας – πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα, στις εκλογές οι ψηφοφόροι εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική λιτότητας και την οικονομική κατάρρευση της χώρας. (…) Τα κόμματα που απορρίπτουν το πρόγραμμα λιτότητας ή και που προκρίνουν ακόμη και την έξοδο της Ελλάδας από την νομισματική ένωση έλαβαν πάνω από το 50 % των ψήφων», γράφει η Handelsblatt.

Η γερμανική υπηρεσία του Reuters μεταδίδει: “Η χώρα, που σώθηκε από τη χρεοκοπία με κούρεμα του χρέους της, αντιμετωπίζει την προοπτική δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης. Τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Σαφέστερη εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων θα υπάρξει αργότερα, απόψε το βράδυ. Στις ιδιαιτερότητας του ελληνικού εκλογικού νόμου περιλαμβάνεται το γεγονός ότι το ισχυρότερο κόμμα λαμβάνει αυτόματα πενήντα έδρες επιπλέον στο κοινοβούλιο”.

«Νεοναζί μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. (…) Οι εκλογές έφεραν την καταστροφή για τους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες», αναφέρει η γερμανική έκδοση των Financial Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι φιλοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή» – Πως είδε ο διεθνής Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε