Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι μετακλητοί, οι παράκλητοι και οι αμετάκλητοι

Οι μετακλητοί, οι παράκλητοι και οι αμετάκλητοι

Αυτοί οι παλιοί του Κοινοβουλίου,όχι όλοι αλλά αρκετοί, μοιάζουν με τους νεωκόρους των μητροπολιτικών ναών.

Επιλαμβάνονται των αρτοπλασιών , βερνικώνουν τα στασίδια και τον άμβωνα , ασχολούνται με λιβανωτούς και θυμιάματα, διαχειρίζονται τα παγκάρια , αναρτούν τα τάματα , μοιράζουν το αντίδωρο .

Έχουν προεξασφαλισμένη ασυλία έναντι των αμαρτιών τους , αφού προνομιακά , εξομολογούνται , μυρώνονται και ευλογούνται .Στις λιτανείες μοιράζουν τους φανούς και τα εξαπτέρυγα ενώ πρωτοστατούν στην τέλεση των μυστηρίων .
Θα ‘λεγε κανείς πως είναι προνομιούχοι , στοιχειωμένοι και σεβάσμιοι , ταυτοχρόνως άκαμπτοι και πτυσσόμενοι σαν ράντσο παραλίας .

Μπορούν να έχουν αποφασιστική άποψη για το ποίοι χωροφύλακες θα στελεχώσουν το φρουραρχείο , ποίοι θα προσληφθούν στο κυλικείο , στο γυμναστήριο και φυσικά νόμιμα μπορούν να διορίσουν οποιονδήποτε με τον αμφισβητούμενο και αναθεωρήσιμο πλέον νόμο των μετακλητών .

Τα παχιά λόγια της επικοινωνίας , συνήθως ακολουθούν για να θεραπεύσουν την κατακραυγή που ξεσπά τις περισσότερες φορές τεχνηέντως. Σπανίως οι εξαγγελίες , όπως αυτή η πρόσφατη του πρωθυπουργού για επανεξέταση του καθεστώτος της πρόσληψης συγγενών βουλευτών ως μετακλητών υπαλλήλων , υλοποιούνται . Ακριβώς γιατί πομπωδώς εξαγγέλλονται ως προθέσεις ,που ασυνήθως εμφανίζονται ως αποφάσεις. Αλλά το κυριότερο επειδή οι θιγόμενοι είναι οι νομοθετούντες.

Προσεχώς προβλέπονται ευτράπελα με τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού των μισών βουλευτών να προσλαμβάνονται από τους άλλους μισούς και αντιστρόφως . Και ύστερα να ακολουθούν οι εσωτερικές μετατάξεις με νέες κλίμακες βαθμών συγγένειας.

Το όνειδος των μετακλητών συνυφάδων , θυγατέρων και βαπτιστικών πρέπει να σταματήσει και όχι απλώς να τηρηθούν τα στοιχειώδη προσχήματα. Όπως σταμάτησε και η επί χρόνια μονιμοποίηση τους, αφού προηγουμένως κατακλύσθηκαν οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί με λίστες χαριστικής μισθοδοσίας .

Τόσοι πολυπροσοντούχοι άνεργοι υπάρχουν σ’αυτή τη χώρα και εξακολουθούν να καθυβρίζονται από τις μεθόδους με τις οποίες ορισμένοι εξασφαλίζουν προνομιούχο εργασία σε συνθήκες χρεοκοπίας .Τόσους έχουν διορίσει στο δημόσιο υπουργοί και βουλευτές. Ας αρκεστούν στις αποσπάσεις αν σώνει και καλά επιθυμούν κολαούζους εμπιστοσύνης. ;H μια επιτροπή με προδιαγραφές ΑΣΕΠ να εφαρμόζει κανόνες αξιοκρατίας σε πραγματικά έκτακτες ανάγκες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε