Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι οδηγίες Καρατζαφέρη προς τους υπουργούς του ΛΑΟΣ

Οι οδηγίες Καρατζαφέρη προς τους υπουργούς του ΛΑΟΣ

Το κόμμα στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας, εμμένει όμως στις προϋποθέσεις που έχει θέσει.

Ο ΛΑΟΣ εμμένει στις προϋποθέσεις που είχε θέσει πρόσφατα, είπε ο Γιώργος Καραζταφέρης στην αρχή της σύσκεψης εξηγώντας ότι το κόμμα του λέει “όχι” στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και “στο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία”. Είπε ακόμη οτι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών η αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο και την σημασία που πρέπει να επιδείξουν οι υπουργοί στο κυβερνητικό έργο, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος του ΛΑΟΣ, και ζήτησε να υπάρξει άμεση συνεργασία με τους ευρωβουλευτές του κόμματος ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, σε σχέση με τη χώρα μας.

Για παράδειγμα, όπως εξήγησε συνεργάτης του προέδρου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γεωργιάδης είναι αρμόδιος υφυπουργός για τη ναυτιλία και την αλιεία και ο ευρωβουλευτής Νίκος Σαλαβράκος είναι μέλος της Επιτροπής Αλιείας στην ΕΕ, και η συνεννόηση θα βοηθήσει το κυβερνητικό έργο.

Το κυριότερο μέλημα των υπουργών είναι να βρίσκονται κοντά στον πολίτη που δοκιμάζεται από τα υπάρχοντα μέτρα, είπε ο κ. Καρατζαφέρης τονίζοντας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη ότι θα πρέπει να δείξουν “παρρησία και όχι υπεροψία που θα δημιουργούσε κακές εντυπώσεις στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό”.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν και οι δυο ευρωβουλευτές του κόμματος Νίκη Τζαβέλα και Νίκος Σαλαβράκος.

Διαβάστε
Ξεκινάει εβδομάδα του διαβόλου για την 6η δόση- Ο Παπαδήμος στη Βουλή και στο μικροσκόπιο των ξένων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε