Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι περιουσίες των βουλευτών στο Διαδίκτυο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τι δηλώνει ο κάθε πολιτικός, αλλά και τι περιουσία έχει αποκτήσει, ενώ υπάρχουν σκέψεις το σχέδιο αυτό να επεκταθεί και στους εφοριακούς, αλλά και τους δημοσιογράφους.

Στο διαδίκτυο και στη διάθεση όλων των πολιτών αναμένεται να είναι τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών, καθώς και οι φορολογικές τους δηλώσεις, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει όλους τους πολιτικούς, τον πρωθυπουργό, αλλά και πρώην πρωθυπουργούς να δημοσιοποιούν στο ίντερνετ τις φορολογικές τους δηλώσεις και όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία.

Ήδη με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος πρέπει να αναρτούν στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής έχει ταχθεί υπέρ της ανάρτητης των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο και των δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως των εφοριακών και των λιμενικών, αλλά και των δημοσιογράφων, αρκεί να μην προσκρούει μία τέτοια απόαση σε προσωπικά δεδομένα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε