Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση – Κόλαφος νέα δημοσκόπηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας μήνας και 10 μέρες έχουν περάσει από τις εκλογές και φαίνεται πως το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για το περίπου 83% των πολιτών να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση που ψήφισαν.

Ο δείκτης ικανοποίησης για το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης συνεργασίας πιάνει… πάτο, αφού σε δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο» μόνο το 16,5% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη!

Ανάλογη και η άποψη των πολιτικών για τη συνέπεια της κυβέρνησης με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Μόλις το 23% θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής ενώ το 61% πιστεύει ακριβώς το αντίθετο!
Το 81% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν και νέα μέτρα, κυρίως περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας.

Το 64% πιστεύει ότι… στραβά αρμενίζουμε και μόλις το 17% θεωρεί πως η πορεία της χώρας είναι σωστή.
Για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το 43% θεωρεί πως είναι πιθανό και το 42% πιστεύει πως δεν αποκλείεται να φύγουμε από την ευρωζώνη.

Το 42,5% των ερωτηθέντων δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 21,4%.

Πρώτο κόμμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ποσοστό του δεν φτάνει το 30% και η διαφορά του από τη ΝΔ είναι οριακή.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με 52% και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί με 42%. Αντίθετα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει περισσότερες αρνητικές (62%) απ’ ό,τι θετικές (31%) γνώμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Μαξίμου η τρόικα – Αναδρομικό τσεκούρι σε μισθούς και εφάπαξ – Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο – Κόβονται και από τις επικουρικές

Η Ρεπούση θα προτείνει την κατάργηση του εκκλησιασμού στα σχολεία

Το δείπνο του πρωθυπουργού με τον Μπαρόζο – ΦΩΤΟ

Μειώνονται οι μισθοί του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών αρχηγών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε