Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τη νέα κυβέρνηση

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τη νέα κυβέρνηση

Με την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να σταθούν απέναντι στην νέα κυβέρνηση.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο. Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης. 

Σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κυβέρνηση που σχηματίστηκε σήμερα, την οποία χαρακτηρίζουν «μνημονιακή», και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχίσουν «το προσυμφωνημένο σχέδιο παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων» όπως υποστηρίζουν.

«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση, και την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση αυτή συμμετέχουν «εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού» και την πλαισιώνουν «οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν να κρυφτούν (τους προειδοποιούμε, μάταια) πίσω από την ασυλία».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναφέρει πως “η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα”.

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από το ΛΑΟΣ που δεν εκπροσωπείται πλέον στη Βουλή. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης, δεν προξένησε ενθουσιασμό. Αντιθέτως, προβληματίζει η μίξη Σημιτικών, αριστερών, Νεοδημοκρατών και ΠΟΛ.ΑΝ. Απουσιάζουν οι Καραμανλικοί και η όποια πατριωτική δεξιά υπάρχει εντός Ν.Δ. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νεα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε