Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι στενοί συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου καταθέτουν στην Προανακριτική

Οι στενοί συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου καταθέτουν στην Προανακριτική

Με την κατάθεση δύο συνεργατών του Γ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζονται απόψε οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην Προανακριτική Επιτροπή κατέθεσε η Σοφία Ρίτσου, που υπήρξε ειδική σύμβουλος επί θεμάτων ληξιπρόθεσμων χρεών του υπουργείου Οικονομικών.

Η κ. Ρίτσου όπως είχε καταθέσει και ενώπιον της δικαιοσύνης έτσι και σήμερα ενώπιον της Προανακριτικής δήλωσε πως δεν είχε ποτέ καμία απολύτως ενασχόληση με τη λίστα και ότι ποτέ δεν της παραδόθηκε οποιοδήποτε υλικό.

Αμέσως μετά το κατώφλι της Προανακριτικής πέρασε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος εργάστηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον Μάρτιο του 2010, ως συνεργάτης επί θεμάτων πληροφορικής και χρηματοοικονομικών.

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, με εντολή Παπακωνσταντίνου, κατήρτισε τη λίστα των 20 ονομάτων με τους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετική τράπεζα. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του στους οικονομικούς εισαγγελείς είχε δηλώσει πως μετέγραψε τη λίστα σε υπολογιστή του υπουργείου, άνοιξε φάκελο με τους 20 μεγαλοκαταθέτες και στη συνέχεια με εντολή του ίδιου του υπουργού διέγραψε το αρχείο από τον υπολογιστή. Σύμφωνα δε με την κατάθεση του δεν ήταν αυτός που αντέγραψε το αρχικό cd σε usb, ούτε το άτομο στο οποίο ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τo stick για φύλαξη.

«Ο κ. Υπουργός μού είπε: «Ωραία, ό,τι δούλεψες διάγραψε το». Εγώ διέγραψα τα δύο αρχεία, δηλαδή το excel που είχα φτιάξει και το folder με τα πολλά αρχεία. Ο κ. Υπουργός ουδέποτε έδωσε εντολή σε μένα να αντιγράψω τα αρχεία σε memory stick usb και εγώ ο ίδιος δεν αντέγραψα ποτέ τα αρχεία αυτά. Εκτοτε εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με το ζήτημα της τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων της Προανακριτικής φαίνεται πως τελικά δεν θα είναι τόσο εύκολο, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τους κανονισμούς της Βουλής και θα χρειαστεί νομοθετική πρωτοβουλία για να λυθεί. Ωστόσο, τα μέλη της Προανακριτικής κατά πλειοψηφία επιθυμούν την τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων με εξαίρεση την κα Κωνσταντοπούλου που εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρέσβης στη Γαλλία: “Εγώ πήρα το φάκελο, εγώ τον έστειλα στον Παπακωνσταντίνου” – “Δεν ήξερα τι είχε μέσα, το έμαθα όταν έγινε γνωστή η υπόθεση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε