Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι στόχοι του Συνασπισμού στις εκλογές των ΟΤΑ

Καθώς έχουμε, ήδη, εισέλθει στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον βασικό κορμό του, τον ΣΥΝ, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα.

Με επίκεντρο την πολιτική αντίθεση στο Μνημόνιο, ο ΣΥΝ επιχείρησε μιά πολιτική συμμαχιών, που αποσκοπούσε στην προσέλκυση ψηφοφόρων, αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αντιτίθενται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που είχε, ήδη, συζητηθεί στα κομματικά όργανα, ο Αλέξης Τσίπρας προσέγγισε προσωπικότητες, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος, μετά από μακρά ζύμωση, αποφασίστηκε να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής.

Η πολιτική αυτή προωθήθηκε, εν μέσω συγκρούσεων, τόσο στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο πλαίσιο του ΣΥΝ, με την κυριώτερη τάση του, το Αριστερό Ρεύμα να εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του.

Ενας άλλος πόλος που βρέθηκε στο επίκεντρο των εσωκομματικών τριβών, ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος,ο οποίος αποφάσισε με τους συνεργάτες τους, να μετατρέψουν το “Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής” σε εκλογικό μηχανισμό απ΄ όπου ξεπήδησε ο συνδυασμός “Ελεύθερη Αττική”.

Ο Προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας πολλές φορές επέκρινε την στάση του κ. Αλαβάνου, υποστηρίζοντας ότι αν ο πρώην ηγετης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έθετε υποψηφιότητα, τότε ο κ. Μητρόπουλος θα περνούσε στον δεύτερο γύρο. Το τελευταίο διάστημα οι τόνοι έχουν πέσει προκειμένου να επικεντρωθούν όλοι στην προεκλογική εκστρατεία.Πάντως ο κ. Αλαβάνος αρνήθηκε να απαντήσει στις επιθέσεις.

Εχει γραφεί κατ΄επανάληψη ότι μετά τις εκλογές ο κ. Αλαβάνος πιθανότατα να μετατρέψει το Μέτωπο σε κόμμα.

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε έχουν διαψευστεί από τον ίδιο τον κ. Αλαβάνο.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να σηκώσει το πιό μεγάλο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, με περιοδείες, τόσο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όσο και στην Περιφέρεια.

Οι στόχοι του ΣΥΝ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επικεντρώνονται σε δύο άξονες:

1.- Στην ανάγκη καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ιδιαίτερα του Μνημονίου.

2.- Στην αύξηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα και στην εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δημάρχων.

Οπως επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης “η παρουσία της τρόικα και η εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου καθιστούν ιδιαίτερα σημαντική την μάχη των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ακόμη κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως αυτές οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το μήνυμα τους θα έχει αποδέκτες και στο εξωτερικό . Προφανώς θα εννοεί το ενδιαφέρον των κυρίαρχων κύκλων για τις αντιδράσεις και τις αντοχές του πειραματόζωου, του Ελληνικού λαού”.

Ο Π. Σκουρλέτης σημειώνει ότι “τα όσα έχουν συμβεί στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες, συνιστούν ανατροπές σε όλα τα επίπεδα της ζωής των πολιτών, αλλά και στην ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας, η οποία συρρικνώνεται ολοταχώς” και τονίζει ότι είναι “απολύτως δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση και τους προκατόχους της, μιας και οι ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα είναι σε μεγάλο βαθμό κοινές”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε