Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι τρείς κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνική

Οι τρείς κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνική

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα τις αποφάσεις του Eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Τι αποφάσισαν για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα;

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο και την επιβολή τέλους σταθερότητας στις εκεί καταθέσεις.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το μέλλον της παρουσίας των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο ένταξης τους σε εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα.

O υπουργός Οικονομικών σε ανακοίνωση του αμέσως μετά τη σύσκεψη σημείωσε πως Οι τρείς κυπριακές τράπεζες, η Κύπρου, η Λαϊκή κα ιη Ελληνική που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα. Ο υπουργός ωστόσο δεν κατονόμασε ποια θα είναι η τράπεζα ή οι τράπεζες που θα απορροφήσουν τις κυπριακές.

Το ενεργητικό των τραπεζών αλλά και οι καταθέσεις τους θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουν καθώς και ότι η διάσωση των κυπριακών τραπεζών δεν επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος.

Δείτε τι ανακοίνωσε ο κ. Στουρνάρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν κουρεύονται οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Έχασε την πτήση ο Αναστασιάδης! Τυχαίο;

Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ στην Κύπρο;

Ελληνική τράπεζα θα απορροφήσει τις τρείς κυπριακές που λειτουργούν στην Ελλάδα

Από τα τρισεκατομμύρια φυσικού αερίου στo κούρεμα καταθέσεων

Μπουκάρουν με μπουλντόζες στις Κυπριακές τράπεζες για τις καταθέσεις τους – Πανικός στα ΑΤΜ – Δείτε φωτογραφίες

”Χάνουν” τα λεφτά τους όσοι Έλληνες τα κατέθεσαν σε τράπεζες στην Κύπρο

Η συμφωνία για την Κύπρο στο Eurogroup – Προβλέπει φορολόγηση των καταθέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε