Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Οικονομία και βαμπίρ άναψαν τα αίματα στην Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργού για το ΕΣΥ ήταν ικανή να ανάψει τα αίματα στην Βουλή και να ανοίξει μέτωπο με σκληρές εκφράσεις του Κ. Παπανδρέου, του κ. Καραταζφέρη και του κ. Τσίπρα.

“Αν εσάς σας πονά μια φορά η κατάσταση ΕΣΥ, εμάς δύο φορές γιατί είναι δημιούργημα μας”, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για την κατάσταση στον χώρο της υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά : 
“Μήπως μας φταίει και γι’ αυτό το ΔΝΤ; Τι θα κάναμε χωρίς τους βαρβάρους; Αν αυτό υπονοείτε τότε μα μην αλλάξουμε τίποτα και να ασκούμε επαναστατική ρητορική!
Να κάνουμε μια πραγματική επανάσταση και στο ΕΣΥ. Δεν φταίει το ΔΝΤ για χάσιμο δις στη μαύρη τρύπα διαφθοράς υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, ρουσφέτια σε γιατρούς να μην υπηρετούν στην περιφέρεια, για ανυπαρξία πρωτοβάθμιος περίθαλψης, χρέη”.

 
Απαντώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Σας άκουσα με προσοχή να λέτε το ΕΣΥ ήταν παιδί σας. Αυτό είναι το θέμα! Λόγω αδυναμίας σας να βάλετε κόκκινες γραμμές παίρνετε διαζύγιο με την ιστορία σας. Κάνετε περικοπές στην υγεία και λέτε ότι δεν ευθύνεται το ΔΝΤ; Είναι λοιπόν οι δικές σας αποφάσεις αυτές; Σήμερα δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά!
Έχετε καταλάβει ότι τα αυτά τα μέτρα που σας εισηγούνται είναι μέτρα καταστροφής που έχει να ζήσει η χώρα από Β΄παγκόσμιο πόλεμο; Έξι μήνες σας λέμε στρίψτε το τιμόνι, πάει στο παγόβουνο κι εσείς δεν στρίβετε… Τώρα μας λέτε “να πέσετε όλοι την θάλασσα”.

 
Και συνέχισε σε πιο έντονο ύφος : “Έχετε καταλάβει τι πάτε να κάνετε; Δεν σέβεστε την ιστορία σας! Δεν δικαιούστε να λέτε δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, όπως είπε ο κ. Πάγκαλος. Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το έλεγε αυτό ο αντιπρόεδρος, θα τον κρατούσε; Πείτε ένα όχι πότε είπατε;”

Μια ΄φράση όμως του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που εξόργισε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ: “Οι σύμμαχοί σας ζητούσαν χθες αίμα από λαό” και αναφέρθηκε προσωπικά στους Γιώργο Καρατζαφέρη, Κων/νο Μητσοτάκη και στον ΣΕΒ.

“Μη νομίζετε ότι θα σας σέβονται για πολύ. Μόλις κάνετε τη βρόμικη δουλειά θα σας αδειάσουν. Ήδη επεξεργάζονται λύσεις. Σας θέλουν πρωθυπουργό υπό τον πρωθυπουργό”.
 
 Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για σκοπιμότητες. 

“Εμείς στρίψαμε τιμόνι κι έχουμε κόκκινες γραμμές κι η κόκκινη γραμμή είναι να φύγουμε από την κηδεμονία και την επιτήρηση που μας έβαλαν προηγούμενες κυβερνήσεις”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Τον λόγο ζήτησε και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να απαντήσει επι πρωσωπικού στον κ. Τσίπρα.

“Είναι σκληρή φράση να λέτε θέλουμε να πιούμε αίμα λαού. Βαμπίρ στην αίθουσα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο συνιστώσες που φέρνουν σε επαφή την τρομοκρατία με το οργανωμένο έγκλημα”, είπε.

Απαντώντας στον κ. Καρατζαφέρη ο κ. Τσίπρας τον χαρακτήρισε αυτόκλητο υποστηρικτή του Πρωθυπουργού. 

“Το μόνο που θα πω είναι ότι αλλάζει συνεχώς γραμμή και δεν μπορεί να τον πιάσει κανείς. Πρώτος έβαλε θέμα ΔΝΤ και τώρα που βλέπει αποτελέσματα στρέφεται κατά αριστεράς”, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Παπανδρέου: Ο Ερντογάν δεν θα επισκεφθεί την Θράκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε