Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Οικονομικό συντονισμό στην Ευρώπη ζήτησε ο Α. Σαμαράς

Οικονομικό συντονισμό στην Ευρώπη ζήτησε ο Α. Σαμαράς

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερου οικονομικού συντονισμού στη διακυβέρνηση της ΕΕ. 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη συνέχεια θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι υποστηρίζει την ενίσχυση των μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους, την ανάγκη σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και το διαφορετικό ρόλο που θα πρέπει να παίζει ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός και οι χώρες – μέλη, ανάλογα με το αν βρισκόμαστε σε περίοδο ύφεσης ή ανάπτυξης. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι στην αξιολόγηση των δαπανών κάθε χώρας, θα πρέπει η Ευρώπη να συνυπολογίζει το γεγονός ότι ορισμένες χώρες, όπως κατεξοχήν η Ελλάδα, ξοδεύουν τεράστια ποσά, τόσο για την άμυνά τους, όσο και για τη φύλαξη των συνόρων τους, που είναι, ταυτόχρονα, και σύνορα της ίδιας της Ευρώπης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε