Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Όλα έγιναν νόμιμα” λέει το πόρισμα για την Τζάκρη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πληροφορίες του NewsIt οτι θα είναι αθωωτικό το πόρισμα για τις προσλήψεις συγγενών και συγχωριανών της κας Τζάκρη και θα αναφέρει πως όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο.

Ουδέν μεμπτόν προέκυψε από το πόρισμα, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:
“Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν προκύπτει καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων.

 Ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε και η επιλογή των προσληφθέντων έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος 2190/1994 περί ΑΣΕΠ (καταρχάς εντοπιότητα και εν συνεχεία μοριοδότηση με βάση την ανεργία, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων, της ιδιότητας του γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειαw, του γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, τον βαθμό πτυχίου και την εμπειρία).

    Συνεπώς, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό που διενήργησε η ΙΖ ΕΚΠΑ, είναι παντελώς αβάσιμα.

    Σημειώνεται ότι ακόμη και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν πιστοποιούν το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς και τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπονται σε αυτήν, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων.

    Είναι σαφές, ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης αποδεικνύονται -και με αυτή την αφορμή- ότι λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. Είναι προφανές πως η νέα διαδικασία την οποία καθιέρωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από τις αρχές του 2010 εγγυάται την αντικειμενικότητα και ουδεμία σχέση έχει με πελατειακές πρακτικές. Η διαδικασία αυτή προβλέπει την εφαρμογή των κριτηρίων πρόσληψης του ν. 2190/1994 περί ΑΣΕΠ και την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων και των αποτελεσμάτων, προκειμένου να ελέγχονται από κάθε ενδιαφερόμενο και να διασφαλίζεται η διαφάνεια. Για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα αναρτώνται και στο διαδίκτυο.

 Η διαφύλαξη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας που αποτελεί εξαγγελία και δέσμευση της Κυβέρνησης και οδήγησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ στις αρχές του έτους στην οδυνηρή απόφαση να ανακαλέσει προκηρύξεις και να διατηρήσει για μικρό χρονικό διάστημα κλειστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και θα διασφαλισθεί με κάθε τίμημα και σε κάθε περίπτωση.

 Το πόρισμα θα αποσταλεί άμεσα στον Ειδικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να αξιολογηθεί.”

Μιλώντας τις προηγούμενες μέρες στο Mega η κ. Τζάκρη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αποκαλύψεις” για το διαγωνισμό στο Μουσείο Πέλλας, στον οποίο φέρονται να προσελήφθησαν 36 συγγενείς και συντοπίτες της υφυπουργού, η οποία έχει διατελέσει αντινομάρχης Πέλλας. 

Σε υψηλούς τόνους η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι δεν γνώριζε καν ότι “έτρεχε” διαγωνισμός για το Μουσείο, παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάποιους από τους προσληφθέντες και ότι κάποιοι έχουν μακρινή συγγένεια μαζί της, ωστόσο αρνήθηκε ότι υπήρξε όποια παρέμβαση εκ μέρους της για να προσληφθούν.

Επίσης διέψευσε όσα λέει το δημοσίευμα για επιδοτήσεις στην Πέλλα – σε 80 τοπικούς συλλόγους όπως αναφέρει η εφημερίδα- από το υπουργείο. “Έχω δώσει μερικές σε ορισμένες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως έχω αρμοδιότητα από τη Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης”, δήλωσε η κ. Τζάκρη. Ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν κωδικοί στο υπουργείο για τις επιδοτήσεις και ότι “δόθηκαν όσα δίνονται κάθε χρόνο”.

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο εκδότης των “Αποκαλύψεων” Σ. Κοτρώτσος ο οποίος επανέλαβε ότι στην τελική κατάταξη του πίνακα για τις προσλήψεις υπήρξε “παρέμβαση”, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα περίπτωση άνδρα με δύο παιδία, ο οποίος μοριοδοτήθηκε ως πολύτεκνος. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε