Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλα θα κριθούν αύριο στις 13.00 στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Όλα θα κριθούν αύριο στις 13.00 στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Λουκά Παπαδήμο. Συγκέντωση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έξω απο το Μαξίμου.

Αυριο στις 13.00 θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα στις 14.30 συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι λόγοι της αναβολής της σημερινής σύσκεψης είναι οτι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί αλλά και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του Γ. Kαρατζαφέρη που το απόγευμα θα πρέπει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, για την ίδια ώρα (στις 14.30) έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Το δίλημμα στη σύσκεψη των αρχηγών είναι ένα: χρεοκοπία ή τα επώδυνα μέτρα που ζητούν οι δανειστές μας τα οποία θα αλλάξουν τη ζωή των Ελλήνων για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το “Βήμα”, ο Γ. Παπανδρέου θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με “κόκκινες γραμμές” στα θέματα συλλογικών συμβάσεων, των μισθών και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και με αστερίσκους ως προς τις δυνατότητες ελιγμού και στα δύο πεδία της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τη λογική ότι το νέο μνημόνιο είναι η κρισιμότερη απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί στη χώρα και υπ’ αυτήν την έννοια ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συναινέσει σε επώδυνες αποφάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαφυλάσσεται ένα στοιχειώδες δίκτυο προστασίας των εργαζομένων και η αποφυγή μετακύλισης των βαρών των τραπεζών στους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθεί τη συμφωνία και με τη στάση του να θέσει σε κίνδυνο PSI και το νέο δάνειο, παρά τις έντονες αντιμνημονιακές φωνές στο κόμμα του. “Κόκκινη γραμμή” είναι το μισθολογικό κόστος και οι επικουρικές συντάξεις, ενώ μεγάλο αγκάθι οι έγγραφες δεσμεύσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, θα προσέλθει με αρνητική στάση έναντι των απαιτήσεων των πιστωτών. Κατ΄αρχάς αρνείται τη μείωση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ αντιπροτείνει την αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μια ώρα. Επίσης είναι αρνητικός στη μείωση των κατώτατων μισθών και θεωρεί ως υφεσιακό μέτρο την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Στο μεταξύ

Διαβάστε

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε