Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ολάντ: «Πουλάει» φρεγάτες, θέλει αέριο και πετρέλαιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα Figaro, μια μέρα πριν από την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολαντ στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πρόεδρος έρχεται στην Αθήνα με το βλέμμα στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο!

Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο για την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, την Τρίτη, στην Αθήνα. «Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» είναι ο τίτλος της Figaro, που όμως κρατούσε το καλύτερο για το… τέλος!

«Η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Ο Φρανσουά Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα….μακροπρόθεσμα» καταλήγει το δημοσίευμα. Και εδώ είναι όλο το «ζουμί»…

Από εκεί και Πέρα, η εφημερίδα εκτιμά ότι ένας από τους στόχους της επίσκεψης Ολάντ είναι «να απευθύνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».

Οι προσπάθειες δεν πήγαν χαμένες. Αυτές των Ελλήνων για να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα τους και αυτές του Φρανσουά Ολάντ για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι, γράφει ο συντάκτης

Απέναντι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύεται ότι θα έχει τόνους αισιοδοξίας. Μια στάση που είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα (νέα γενική απεργία την Τετάρτη) και το μέγεθος της ύφεσης που έχει αγγίξει όλη τη χώρα, αφού το ΑΕΠ κινδυνεύει να έχει εκ νέου συρρίκνωση το 2013 για έκτη συνεχή χρονιά.

Η Figaro φιλοξενεί εκτιμήσεις και απόψεις του περιβάλλοντος Ολάντ, που αναγνωρίζει ότι «η θεραπεία λιτότητας που υποβλήθηκε από την τρόικα ήταν μεν σκληρή…η κατάσταση όμως βελτιώθηκε. Η πραγματική υποτίμηση έχει αγγίξει πλέον τις τιμές, επιτρέποντας την αύξηση των εξαγωγών».
«Η Ελλάδα μπήκε πλέον στη σιδηροτροχιά της ανάπτυξης» εκτιμά το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με τη Figaro, ο Φρανσουά Ολάντ θα συνοδεύεται από περιορισμένη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, αυτών που έχουν ήδη σχέσεις με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Γαλλία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω της εμπειρίας της και της τεχνογνωσίας της σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στον εκμοντερνισμό του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανασχηματισμός και απολύσεις στο τραπέζι των τριών αρχηγών

Σε “ελέυθερη πτώση” η δημοτικότητα του Ολάντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε