weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Όλοι στο «κυνήγι» του άγνωστου βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ! – Έρευνα από το ΣΔΟΕ και μπλόκο από το τραπεζικό απόρρητο!

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του ή της βουλευτή που εν μέσω κρίσης και απειλής χρεοκοπίας για τη χώρα, αποφάσισε να φυγαδεύσει στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Την ώρα που όλοι οι βουλευτές ζητούν επιτακτικά να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομά του, καλώντας και τον ίδιο να αναλάβει τις ευθύνες του, το ΣΔΟΕ αποφάσισε να παρέμβει. Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Ιωάννης Διώτης, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που έβγαλε ο βουλευτής από τη χώρα, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, αλλά εκείνος, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο για νόμιμες πράξεις, αρνήθηκε να του δώσει οποιοδήποτε στοιχείο, ούτε καν ν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο κ.Νικολούδης φαίνεται πως είπε στον κ.Πετσάλνικο πως οι διαδικασίες που έγιναν για την μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό ήταν νόμιμες!

Μετά απ’ αυτό, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών όλες τις λίστες με τα στοιχεία των πολιτών έχουν κάνει καταθέσεις στο εξωτερικό μέσα στο 2011.

«Ζήτησα από το υπουργείο Οικονομικών να μου δώσει όλα τα εμβάσματα του 2011. Μου είπαν ότι σε κάποιες μέρες, αν προλάβουν και αύριο, θα δώσουν τις καταθέσεις με τα εμβάσματα όλων αυτών που είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες, γι’ αυτούς που έχω την ευθύνη μέσω της Επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες. 530 είναι υπόχρεοι», δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Και προσπάθησε να βάλει τέλος στην ονοματολογία. «Δεν πρέπει να πάμε σε ονοματολογία. Αν πάρουμε τα εμβάσματα, σήμερα-αύριο, φαντάζομαι ότι θα κλείσει το θέμα» είπε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι υπάρχουν νομικά προσκόμματα για να ανακοινωθεί το όνομα. «Για να ανακοινωθεί οποιοδήποτε όνομα αφορά πόθεν έσχες θα πρέπει να υπάρχει πόρισμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάτι παράνομο με την ενέργεια του βουλευτή.

Ο κ. Αργύρης είπε, επίσης, ότι ζήτησε από τον επικεφαλής της Αρχής για το «μαύρο χρήμα» να του αποστείλει ότι στοιχεία διαθέτει, «γιατί τώρα είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου των πόθεν έσχες που συμπίπτουν με την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο εισαγγελέας στην επιτροπή θεσμών» και ανέφερε ότι ο κ. Νικολούδης του είπε πως το θέμα «προέρχεται από μια αναφορά, καταγγελία με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος για αυτό και δεν ανακοίνωσε το όνομα».

Να διευκρινιστεί πλήρως και άμεσα, το θέμα που προέκυψε με το βουλευτή, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει ένα εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ζητούν από τον Πρόεδρο της Βουλής, οκτώ βουλευτές.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ.κ. Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Μαγκούφης, Μάντατζη Τσετίν, Γ. Παπαμανώλης, Θ. Παραστατίδης, Ιω. Μιχελογιαννάκης και Β. Τόγιας ζητούν επίσης από τον κ. Πετσάλνικο:
– Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού, και
– Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των βουλευτών που ζήτησαν να ανοιχθούν οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία.

Στους διαδρόμους και στα πηγαδάκια της Βουλής, ακόμη και σήμερα, επικρατεί αναβρασμός. Πολλοί βουλευτές είναι εκείνοι που ζητούν να γίνει γνωστό το όνομα του συναδέλφου τους, θεωρώντας ότι δε διαφορετική περίπτωση στοχοποιούνται όλοι.

Ορισμένοι έχουν μάλιστα αναγκαστεί να δηλώσουν ότι δεν είναι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματά τους, ενώ ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος, απείλησε ότι αν δε δώσει η Αρχή για το «μαύρο χρήμα» το όνομα του βουλευτή μέσα σε τρεις μέρες, θα καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τον «ποντικό» 4 βουλευτές δεν δίνουν εξηγήσεις για τις ανακρίβειες στα πόθεν έσχες

«Ποντικός που εγκαταλείπει το καράβι!» ο βουλευτής του 1 εκατ. – Του ζητούν να αποκαλυφθεί!

Βόμβα στη Βουλή! Βουλευτής «φυγάδευσε» στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ

 

#TAGS MM