Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Σόϊμπλε στο Βερολίνο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Σόϊμπλε στο Βερολίνο

Μια ώρα κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γερμανο υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόϊμπλε.

Στο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει συνάντηση με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελεύθερων, ενώ θα μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση της Αριστεράς στο Ανόβερο.

Δικαιωμένος από την πρόσφατη αλλαγή τόνου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ό,τι αφορά τη λιτότητα, δηλώνει ο  Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα euobserver.

Αναφερόμενος πάντως στην συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει γνώμη σχετικώς με τη λιτότητα που απαιτεί η τρόικα: «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σόιμπλε πιστεύει ότι έπειτα από αυτή τη συνάντηση θα με πείσουν να στηρίξω το πρόγραμμα της τρόικας. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για μένα και τον κ. Σόιμπλε να ανταλλάξουμε απόψεις» δηλώνει και προσθέτει: «το πρώτο βήμα για να ανταλλάξουμε απόψεις σε φυσιολογικές συνθήκες, είναι να συμφωνήσουμε σε ό,τι αφορά την παρούσα κατάσταση. Και η παρούσα κατάσταση είναι ότι, το πρόγραμμα της τρόικας είναι αποτυχημένο».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναμορφώσει το ισχύον πρόγραμμα, πολύ πέρα από τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν πέρυσι και έδωσαν στην Ελλάδα δύο επιπλέον χρόνια, για την επίτευξη των στόχων, ενώ ζητά και πλήρη διαγραφή του χρέους.

«Η λιτότητα είναι όπως ένα κακό φάρμακο για τον ασθενή. Πρέπει να σταματήσουμε την λιτότητα» τονίζει ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι και το ίδιο το ΔΝΤ πρόσφατα, αναγνώρισε ότι έκανε εσφαλμένο υπολογισμό των επιπτώσεων των περικοπών. «Γι’ αυτό και αισθανόμαστε δικαιωμένοι έπειτα από τρία χρόνια καταγγελίας του προγράμματος» καταλήγει.

Μετά τη Γερμανία, ο Αλ Τσίπρας θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου στο Brookings Institute στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου. Επιπλέον, έχουν κανονιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και επαφές με αμερικανούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας στο Βερολίνο: Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα

Τώρα μαλώνουν και για τη… Μέρκελ! Καβγάς Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Deutsche Welle

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε