Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέρμα οι διαπραγματεύσεις μέχρι το δημοψήφισμα αποφάσισε το Eurogroup

Τέρμα οι διαπραγματεύσεις μέχρι το δημοψήφισμα αποφάσισε το Eurogroup

– Δεν θα γίνει κανένα άλλο Eurogroup πριν γίνει το δημοψήφισμα σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο
– Στο Eurogroup μετείχε ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσακαλώτος – Βαρουφάκης: Η διαφορά με τους δανειστές είναι στο χρέος
– Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ανακοινώσει πως οι Θεσμοί θα απαντήσουν στην πρόταση Τσίπρα
– Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για την Ελλάδα μετά την απόφαση για το δημοψήφισμα και κατά τη διάρκεια του Eurogroup
– Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε καθόλου στην πορεία των διαπραγματεύσεων

Σε νέο ναυάγιο οδηγήθηκε άλλο ένα Eurogroup, καθώς φαίνεται πως τελικά υπερισχύει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης η άποψη πως δεν μπορούν να ληφθεί καμία απολύτως απόφαση για την Ελλάδα σε κανένα Eurogroup εάν δεν διεξαχθει το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το κλίμα για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν πολύ βαρύ για την Ελλάδα και έτσι δεν θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup και άρα καμία απόφαση για την Ελλάδα, που σημαίνει πως η κατάσταση της χρεοκοπημένης χώρας θα συνεχιστεί χωρίς καμία αλλαγή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Τσακαλώτο που μετείχε στην τηλεδιάσκεψη και ο οποίος σημείωσε πως δεν θα γίνει άλλη συνεδρίαση του Eurogroup μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

«Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, της απόφασης για δημοψήφισμα και την αρνητική εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, η βασική μας απόφαση ήταν ότι δεν υπάρχει έδαφος για συνέχιση των συνομιλιών», είπε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ και συνέχισε: «Μέχρι την Κυριακή δεν θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες σε κανένα επίπεδο, ούτε σε επίπεδο υπουργών ούτε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών για περαιτέρω προτάσεις και οικονομικές διευθετήσεις».

Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για την παρούσα κατάσταση δεδομένης της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να είναι μέρος της Ευρώπης και να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη υποστήριξή του στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Κάζιμιρ, το συμβούλιο αποφάσισε να αναμείνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν υπάρξει νέα συζήτηση σχετικά με την ελληνική κρίση.

Πάντως, αυτό που είπαν όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης ακόμα και εκείνος της Κύπρου, ήταν πως το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε έτσι ώστε να αλλάξει το κλίμα στο Eurogroup.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε