Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ομόλογα: Σε προανακριτική Δούκας και Τσιτουρίδης

Στην ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την περαιτέρω έρευνα των χειρισμών των Πέτρου Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη καταλήγουν οι πορισματικές θέσεις των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προτείνει για παραπομπή τους κυρίους Δούκα και Τσιτουρίδη ενώ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους Γιώργο Αλογοσκούφη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το ΚΚΕ καταλογίζει διαχρονικές ευθύνες στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ζητώντας σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα δυο στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί για την ανάγκη περαιτέρω έρευνας των κυρίων Δούκα, Τσιτουρίδη και καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους κυρίους Αλογοσκούφη, Μεϊμαράκη καθώς και στους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης κυρίους Α. Παπαληγούρα και Σ. Χατζηγάκη.

Το ΛΑΟΣ προτάσσοντας το θέμα της παραγραφής εκφράζει ερωτήματα μόνο για τους χειρισμούς του κ. Δούκα.

Τέλος, οι πορισματικές θέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νίκου Τσούκαλη– έχει προσχωρήσει στην Δημοκρατική Αριστερά – καταλήγουν στην ανάγκη περαιτέρω έρευνας για τους κ.κ. Δούκα και Τσιτουρίδη.

Το πόρισμα της εξεταστικής θα κατατεθεί αύριο στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Για να συσταθεί όμως προανακριτική επιτροπή απαιτείται σχετική πρόταση που θα καταθέσουν 30 τουλάχιστον βουλευτές. Στην συνέχεια η πρόταση συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και στο τέλος τα μέλη της καλούνται να ψηφίσουν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε