Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ομολογία Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα! “Κακώς δεν εφαρμόζεται ήδη”

Ομολογία Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα! “Κακώς δεν εφαρμόζεται ήδη”

Επιμένει και ομολογεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο καιρό για το περιβόητο πλέον… Plan B της κυβέρνησης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης με ένα tweet φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας ότι είναι αλήθεια!

Ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter: “Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα! Εκ των ων ουκ άνευ!”.

Η επιβεβαίωση του Βαρουφάκη για σχέδιο για διπλό νόμισμα έρχεται λίγες ώρες μετά από τις αποκαλύψεις του του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη. Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU), το περίφημο Plan B.

Click4more: Αποκάλυψη “βόμβα”! Ολόκληρο το απόρρητο σχέδιο Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα!

“Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή…

Μου χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)” σημείωσε.

“Αυτά τα νομίσματα, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών… κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Aυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το δημόσιο, είναι άλλο πράγμα” είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε