Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή Τσίπρα για τις πενταροδεκάρες του Φίλη – Θα τους κάνει επίπληξη στο υπουργικό

Οργή Τσίπρα για τις πενταροδεκάρες του Φίλη – Θα τους κάνει επίπληξη στο υπουργικό

– Στο υπουργικό συμβούλιο ο Τσίπρας αναμένεται να τους “μαλώσει” και να τους καλέσει να είναι πιο προσεχτικοί
– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λεόντειο Λύκειο στα Πατήσια από γονείς και φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης
– Σάλος από τις δηλώσεις του κ. Φίλη πως η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι “πενταροδεκάρες”
– Από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα εισπραχθούν ούτε 100 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί 240 εκατ. ευρώ
– Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε πως για το 2016 πρέπει να βρεθούν και νέα ισοδύναμα
 

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται οργισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη σχετικά με εύπορους και πενταροδεκάρες αναφορικά με το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Για αυτό το λόγο, στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να είναι αρκετά αυστηρός με τους υπουργούς του, καλώντας τους να είναι πιο προσεχτικοί στις δηλώσεις τους, ενώ αναμένεται για άλλη μία φορά να τους επιπλήξει για τις συχνές τους τηλεοπτικές εμφανίσεις. Μάλιστα, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Φίλη, το Μαξίμου τις θεωρεί ατυχείς.

Την ίδια ώρα, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης παραδέχεται πως η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος,τα χρήματα που θα εισπραχθούν από το μέτρο του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν πρόκειται να υπερβούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση το είχε προτείνει με στόχο τα 240 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει πλέον το Μνημόνιο.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως ο στόχος αυτός δεν πρόκειται να επιτευχθεί με αποτέλεσμα ο ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης να παραδέχθηκε πως το 2016 θα πρέπει να βρεθούν και νέα ισοδύναμα ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 240 εκατομμυρίων ευρώ. Το μέγα ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει εάν δεν βρεθούν αυτά τα ισοδύναμα για το 2016 και η απάντηση είναι η γνωστή: και νέες περικοπές.

Την ίδια ώρα με τις νέες αυτές αποκαλύψεις για τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας εξακολουθεί και προκαλεί έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, αφού ωμά και κατηγορηματικά δήλωσε πως είναι πρόβλημα των γονιών που αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά και όχι δημόσια σχολεία, όπως κάνει και ο ίδιος άλλωστε. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό ο κ. Φίλης αλλά προκάλεσε ακόμα περισσότερο την οργή χιλιάδων οικογενειών, λέγοντας πως η επιβολή 6% και 13% στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι “πενταροδεκάρες”.

Εν τω μεταξύ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λεόντειο Λύκειο στα Πατήσια, θέλοντας να διατρανώσουν ότι δεν αντέχουν καμία επιπλέον επιβάρυνση, ενώ εξετάζουν, όπως και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, και την προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση του μέτρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε