Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργή: τσουνάμι, πολιτικοί: νάνοι.

Οργή: τσουνάμι, πολιτικοί: νάνοι.

Επτά γιατί που περιμένουν απάντηση από το συμβούλιο αρχηγών.

Θέλω να δω τον προϋπολογισμό της Βουλής όχι συγκριτικά με πέρυσι αλλά συγκριτικά με τα άλλα κοινοβούλια της Ευρώπης. Αν αληθεύουν οι πριν δύο χρόνια πληροφορίες θα ήθελα να μάθω γιατί είναι από τα ακριβότερα της Ευρώπης.

Θέλω να καταλάβω γιατί η Ελλάδα χρειάζεται 300 βουλευτές και όχι για παράδειγμα 200. Πολύ περισσότερο τώρα μετά τον Καλλικράτη. Γιατί στο υπόλοιπο δημόσιο στους 5 αποχωρούντες θα προσλαμβάνεται ένας και στη Βουλή όχι;

Θέλω ο Πετσάλνικος (ο κ.16) , εκτός από μαγκιές με τον Γερμανό πρέσβη να εξηγήσει και γιατί οι υπάλληλοι ακόμη έχουν τους 16 μισθούς. Αλλιώς η ντροπή των 16 θα τον κυνηγά όπως η κότα τον Κ. Τσάτσο.
Επίσης να μας πει γιατί η Βουλή έχει κανάλι με πρόγραμμα. Για ποιο λόγο τα δικά μας λεφτά πηγαίνουν στο κανάλι του προέδρου της Βουλής! Που έχει ταινίες, καμιά τριανταριά δημοσιογράφους, δελτία ειδήσεων και τα υπόλοιπα.
Δεν άκουσα κανένα βουλευτή να ζητά το αυτονόητο. Ότι το κανάλι περισσεύει, περιττεύει και να κλείσει, εκτός εάν μεταδίδεται κοινοβουλευτική εργασία.

Δεν καλλιεργώ αντιπολιτικό κλίμα. Προσπαθώ να βοηθήσω να σωθεί η πολιτική από τα πολιτικά όρνια.

Γιατί συνταξιοδοτούνται στις δύο θητείες; Είναι τόσο βαρύ κι ανθυγιεινό το επάγγελμα του βουλευτή; 

Γιατί υπάρχει ακόμη ο νόμος περί ασυλίας;
Δεν ντρέπονται που τον έχουν κάνει νόμο ασυδοσίας; Ίδιο με το περίφημο πανεπιστημιακό άσυλο; Ξυλοφορτώνει ο κος βουλευτής και δεν μπορείς να τον πας στο δικαστήριο. Τροχαίο αδίκημα το ίδιο. Παραβιάζει κανόνες στο γήπεδο. Το ίδιο. Έχουν καταντήσει σαν τους Αμερικανούς ναύτες των βάσεων 30 χρόνια πίσω, με την ετεροδικία.
Γιατί υπάρχει ακόμη ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Δηλαδή ο νόμος περί απαλλαγής των υπουργών από κάθε ευθύνη; 

Να ξεκαθαρίσουν το σπίτι τους. Αν είναι οι ηγέτες μας να το δείξουν με παράδειγμα.
Αν θέλουν να δώσουν μήνυμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης για το χθεσινό δράμα να απαντήσουν με μέτρα αυτοκάθαρσης και συναίσθησης του τι συμβαίνει. 
Να βγουν από το προεδρικό μέγαρο με αποφάσεις κοινές στα παραπάνω. Λίγα λόγια και καλά. Κορώνα περί θωράκισης της δημοκρατίας καμία. 
Είναι ζήτημα αυτοσυντήρησης για τους ίδιους. Δεν νομίζω πως αν συνεχίσουν αμέριμνοι και κεφάτοι θα κυκλοφορούν για πολύ ακόμα, σώοι και αβλαβείς. 

Και μια κουβέντα για την ανύπαρκτη αριστερά. 
Τέτοιες πρωτοβουλίες, αυτή την ημερήσια διάταξη θα έπρεπε να προτείνει, ιδίως μετά τα χθεσινά. Σαν εθνική, δημοκρατική δύναμη. Γιατί ξέρουν πως η στροφή μετά τα χθεσινά θα είναι συντηρητική. Και εν ονόματι των μολότοφ πολλά χλωρά θα καούν. 
Αλλά η Αλέκα μιλά για το επαναστατικό δικαίωμα να αλλάζεις το Σύνταγμα, κι ο Τσίπρας προσφέρεται ως δεκανίκι κατά της σπίλωσης του τιμημένου ΚΚΕ. 
Νάνοι που καθημερινά επιβεβαιώνουν το μπόι τους. 

Έτσι προασπίζονται τον κόσμο της εργασίας και τη δημοκρατία. 
Έτσι προάγουν την κοινωνική συνοχή, που ξέρουμε πόσο ανάγκη την έχουν οι αδύναμοι, κυρίως τέτοιες εποχές. 
Κι όταν νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και το ξυλοφόρτωμα του τουρίστα, ρωτάω εγώ γιατί να μην τιμωρούμε και τους απεργοσπάστες πυρπολώντας τους;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε