Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βενιζέλου

Οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βενιζέλου

Κύκλοι του κόμματος κατηγορούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι “άλλα έλεγαν δημοσίως και άλλα έκαναν στο παρασκήνιο”.

Την οξύτατη αντίδραση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι το κόμμα του, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης με διετή ορίζοντα και με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι αναμένει την απάντηση του κ.Τσίπρα.

Σύμφωνα με την πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου αποκαλύπτει ότι ενώ τα τρία κόμματα άλλα έλεγχαν δημόσια, άλλα έκαναν στο παρασκήνιο γιατί από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι υπάρχει συμφωνία σε πρόγραμμα διετίας και τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει στην εφαρμογή του. Σημείωναν επίσης ο κ.Τσίπρας επανειλημμένα έχει αναφερθεί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το διάστημα των διερευνητικών εντολών έκανε σαφέστατη την θέση του ότι σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμμετάσχει και άφηναν αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη , λέγοντας ότι ενώ προγραμματικά έχει συμφωνήσει σε όλα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναζητεί ένα πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι εξέφραζαν την εκτίμηση ότι πιθανότατα θα σχηματιστεί κυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση και για τον λόγο αυτό, αν σχηματιστεί, δεν θα αντέξει, κάτω από τη λαϊκή πίεση.

Διαβάστε
Κυριακή στις 12 η συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο – Μετά κατ’ ιδίαν με Καμμένο, Παπαρήγα, Μιχαλολιάκο και Κουβέλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε