Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οριστικό το διαζύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικό το διαζύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την συνάντηση καθιστούν σαφές το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ρήξη στον ΣΥΝ επιβεβαιώθηκε μετά και τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος, υπό τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και της “Ανανεωτικής Πτέρυγας”. 

Στην υπό τον κ.Τσίπρα αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Βίτσας, Κορωνάκης, Πουλάκης, Λαφαζάνης και Λεουτσάκος, τη δε Ανανεωτική Πτέρυγα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μαργαρίτης, Μπαγιώργος, Χατζησωκράτης και Μαυροκεφαλίδης. 

Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την συνάντηση καθιστούν σαφές το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών: Από πλευράς ηγεσίας τονίζεται ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί νέος πολιτικός φορέας της “Ανανεωτικής Αριστεράς”,ενώ από την πλευρά της η “Ανανεωτική” επιρρίπτει ευθύνες στον Α. Τσίπρα για τις εξελίξεις και ουσιαστικά προαναγγέλλει την ίδρυση νέου φορέα. 

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ αναφέρεται ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ηγεσίας και επαναδιατυπώθηκε η προτροπή προς την Ανανεωτική Πτέρυγα να παραμείνει στο κόμμα. 

Όπως τονίζεται στη συνέχεια, σε σχέση με τους βουλευτές – μέλη του κόμματός, είναι γνωστό πως μόλις προ ολίγων μηνών εκλέχτηκαν με τη σημαία του συμμαχικού μας σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν, υπερασπιζόμενοι την εκλογική διακήρυξη και το πρόγραμμα, βάση του οποίου εκλέχθηκαν στη Βουλή. 

Πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ, ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τάσεις ή σκέψεις απόσχισης τραυματίζουν την αξιοπιστία του κόμματός μας και υπονομεύουν το περιεχόμενο των προτάσεών μας για την έξοδο από την κρίση και προστίθεται ότι “πυξίδα μας για την σχέση μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι άλλη από τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου μας”. 

Η ηγεσία του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι “όποια κι αν είναι τελικά η συνέχεια των κινήσεων των συντρόφων της Ανανεωτικής,θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα εντάσσονται σ’ έναν αντιπαραθετικό πολιτικό σχεδιασμό. Άλλωστε, εκτιμάμε ότι οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις τους δεν αφορούν ζητήματα στρατηγικής, ώστε να δικαιολογούν την συγκρότηση ενός ακόμα φορέα της ανανεωτικής αριστεράς. Θεωρούμε πως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ανανεωτικής αριστεράς είναι μια υπόθεση που αφορά τον ΣΥΝ ως σύνολο και όχι μόνο ένα μέρος του”. 

Στην δική της ανακοίνωση η Ανανεωτική Πτέρυγα τονίζει ότι “την απόλυτη ευθύνη για τη ρήξη στο κόμμα έχει ο Αλέξη
Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ” και προσθέτει ότι “είχαμε έγκαιρα ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί το συνέδριο χωρίς τις απαραίτητες συναινέσεις. Καλέσαμε την ηγεσία του κόμματος, έστω και την τελευταία στιγμή μέσα στο συνέδριο, να προβάλλει μια συνετή εναλλακτική διέξοδο από την κρίση. Αδιαφόρησαν και οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα”. 

Σύμφωνα με την Ανανεωτική Πτέρυγα, “η ηγετική ομάδα, όμηρος των παραλυτικών ισορροπιών στο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Δεν θα παρακολουθήσουμε αυτή την πορεία συνολικής φθοράς και απαξίωσης του χώρου. Ο κόσμος της Ανανεωτικής Αριστεράς έχει βγάλει τα συμπεράσματά του”.

Και καταλήγει: 

“Όσο μας αφορά, τα βήματα θα γίνουν δημοκρατικά με τη συμμετοχή του κόσμου της Αριστεράς. Θα πάρουμε όσες πρωτοβουλίες απαιτούνται για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε