Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Όσα έγιναν στην συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ – Το αστείο του προέδρου του Eurogrouop

Όσα έγιναν στην συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ – Το αστείο του προέδρου του Eurogrouop

– 1:45′ κράτησε το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup
– Θερμός εναγκαλισμός των δυο ανδρών κατά την άφιξη του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού στο Μαξίμου
– Κατέβηκε τα σκαλιά για να τον υποδεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς
– Παρόντες στη συνάντηση και οι κ.κ. Στουρνάρας-Σταϊκούρας
– “Μην τυφλώνετε τον Έλληνα πρωθυπουργό με τα φλας” είπε ο Γιούνκερ στους φωτορεπόρτερ
– Φτιάχνει… κλίμα η Μέρκελ: μην περιμένετε αποφάσεις στη συνάντηση με τον Σαμαρά
– Ξαφνικό ενδιαφέρον των hedge funds για την αγορά ελληνικών ομολόγων τώρα που είναι φθηνά

Ακριβώς στις 17:30 ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Στα σκαλιά, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο, τον περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς. Μόλις ο κ. Γιούνκερ βγήκε από το αυτοκίνητό του, είχε μια “θερμή” αγκαλιά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κατέβηκε τα σκαλιά για να τον υποδεχτεί. Πολλοί τη μετέφρασαν ως μήνυμα συμπαράστασης στην Αθήνα…

Μπροστά στους δημοσιογράφους, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε διάθεση για… αστεία! Ζήτησε από τους φωτορεπόρτερ να μην το παρακάνουν με τα φλας και να μην τυφλώνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε μια έμμεση αναφορά του προβλήματος που αντιμετώπισε πρόσφατα με το μάτι του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε επίσης ότι διαμένει σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη. Δεν είπε πως δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει για να δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση των δυο ανδρών απορρίφθηκε, με την Κουμουνδούρου να “βράζει” για την “πόρτα” που έριξε ο επικεφαλής του Eurogroup στον αρχηγό του κόμματος που ήρθε δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Στη συνάντηση μετείχαν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup γίνεται μόλις δυο μέρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η καγκελαρία ανακοίνωσε επίσης πως η συνάντηση της Γερμανίας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργο θα διαρκέσει 1:15 και στις 14:00 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής θα γίνουν οι δηλώσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, που την Πέμπτη θα δει και τον Φρανσουά Ολάντ, έσπευσε να στείλει μήνυμα πως από τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό δε θα… βγουν ειδήσεις.

Το Βερολίνο δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω, παρά τις πιέσεις, και αρνείται να ξεκαθαρίσει αν θα συναινέσει στο να δοθεί παράταση στην Ελλάδα.

Όλα αυτά ενώ σύμφωμα με το Reuters, ορισμένα hedge funds (επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου) άρχισαν να αγοράζουν και πάλι ελληνικά ομόλογα, καθώς οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλές. Και αυτό γιατί αισιοδοξούν ότι η πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της θα τους αποφέρει κεφαλαιακά κέρδη!

Τα ταμεία αυτά, τα οποία αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμο κέρδος και δεν είναι θεσμικού χαρακτήρα επενδυτές, θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία προσέλκυαν λίγους επενδυτές μετά το «κούρεμα» του περασμένου Μαρτίου, μπορεί να αποτελούν τώρα ευκαιρία, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να κρατηθεί σε τροχιά για να επιτύχει τους όρους και να λάβει τη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη.

Το δικό της ρόλο σε αυτό παίζει και η φημολογία ότι το χρέος της Ελλάδας ενδέχεται να “κουρευτεί” ξανα, αυτή τη φορά από τους δημόσιους πιστωτές της και τις κεντρικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράθυρο επιμήκυνσης από Γιούνκερ – “Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας” – “Είμαι παντελώς αντίθετος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Μια καλή κουβέντα περιμένει από τον Γιούνκερ ο Αντώνης Σαμαράς

Με αεροπλάνο της γραμμής σε Βερολίνο και Παρίσι ο πρωθυπουργός

Μέρκελ: Μην περιμένετε αποφάσεις στην συνάντησή μου με τον Σαμαρά

Η Μέρκελ φίμωσε τον Ολάντ!

“Θεσμική απρέπεια” η άρνηση Γιουνκέρ να δει Τσίπρα

«Ο Σαμαράς είναι η τελευταία σφαίρα στο όπλο των Ελλήνων»…

Άνγκελα Μέρκελ: Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου (ξανά)

Τίτλος πρόκληση από την Independent:”Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε