Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όταν ο Φιντέλ συνάντησε τον Χαρίλαο – Σπάνιες φωτο από τη ζωή του τελευταίου επαναστάτη

Πριν από 2 ημέρες στις 19 Απριλίου οι τίτλοι τέλους έπεσαν για την πολιτική ζωή του τελευταίου ίσως επαναστάτη του πλανήτη.

Ο Φιντέλ Κάστρο αποχώρησε από το Κομουνιστικό Κόμμα της Κούβας, μεταβίβασε τις αρμοδιότητες στον αδερφό του Ραούλ και ξεκίνησαν οι μεταρρυθμίσεις με άνοιγμα του ιδιωτικού τομέα, μειώσεις των θέσεων εργασίας στο δημόσιο, μειώσεις των κρατικών επιδοτήσεων, μορφές αυτοδιαχείρισης στις επιχειρήσεις, ακόμα και δικαίωμα στην αγοραπωλησία ακινήτων. …Όλα δείχνουν ότι σύντομα η Κούβα δεν θα είναι πια αυτή που ξέρουμε.

8 Ιανουαρίου 1959, ο Φιντέλ μπαίνει στην Αβάνα. Ο κόσμος τον επευφημεί

Ο Φιντέλ Κάστρο σημάδεψε όχι μια αλλά πολλές γενιές ανθρώπων, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Μαζί με τον στενό του φίλο και πολιτικό του σύντροφο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 60 και για πολλές δεκαετίες ενέπνευσαν ανθρώπους και χαλύβδωσαν την ελπίδα στα επαναστατικά κινήματα της εποχής.

Ακόμη και όταν ο κομμουνισμός έπεφτε στη Σοβιετική Ένωση και το τείχος του Βερολίνου, έσπαγε σε κομματάκια για να πωληθεί, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Κούβα, ο Φιντέλ κρατούσε ψηλά τη σημαία της επανάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ www.onalert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε