Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

ΟΧΙ από Κουβέλη σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο Φώτης Κουβέλης, από σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στον νομό Λασιθίου κι έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και πολίτες του νομού .

Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” Φώτης Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στον νομό Λασιθίου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει καμία θέση στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 6η Μαΐου.

Κατά τις επαφές του και σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής σύμβασης. Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρ’ ό,τι υπήρχαν πολλές δυνάμεις που παρωθούν προς αυτήν τη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι οι ίδιες δυνάμεις που ασκούσαν και ασκούν την ίδια πολιτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που έχει τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Ακόμη, προέβλεψε ότι θα φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο και εκτίμησε ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση και λιτότητα, αλλά και βάθεμα της ύφεσης.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα, για τη Δημοκρατική Αριστερά στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κουβέλης είπε ότι «πρέπει να είναι η πατρίδα ζωντανή με την κοινωνία όρθια».

Δεν αρκεί, ανέφερε σε δηλώσεις του , το γεγονός ότι οι δυνάμεις της αριστεράς και κάποιες άλλες δυνάμεις έχουν καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς Νόμους και το δεύτερο μνημόνιο και τους σχετικούς Νόμους.

Σχετικά με τη δανεική σύμβαση και τις υποχρεώσεις, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης, λέγοντας παράλληλα πως η απόρριψή της θα είχε τραγικές συνέπειες. Μιλώντας δε για τα μέτρα του μνημονίου, τα χαρακτήρισε άνισα , άδικα και ανήθικα κοινωνικά και είπε, ότι μπορούν να αναθεωρηθούν ρυθμίσεις και διατάξεις της δανειακής σύμβασης .

Η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί και πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός με τη σχέση εμπιστοσύνης που εχει οικοδομήσει με τη Δημοκρατική Αριστερά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα «θα μας δώσει τη δύναμη για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας,της κοινωνίας και των πολιτών συνολικότερα» κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε