Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Όχι Παπανδρέου στη μείωση μισθών με νόμο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρέμβει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Η συνάντηση έγινε ενόψει και του διαλόγου με τους εργοδότες για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί της απειλής για καθορισμό των μισθών με νόμο και όπως είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο κ. Παπανδρέου είπε πως στηρίζει το διάλογο και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΓΣΕΕ δεν συζητά επ΄ ουδενί το μισθολογικό κόστος και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς οι μισθοί δεν ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, δεν συζητά ούτε την κλιμακωτή μείωση μισθών, ενώ συζητά οτιδήποτε αφορά το μη μισθολογικό κόστος, είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Παράλληλα χαρακτήρισε «βάρβαρη και τραμπούκικη» την ενέργεια του ΠΑΜΕ να εισβάλει στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ και πρόσθεσε ότι «ήταν μια απαράδεκτη παρέμβαση, εμείς δεν παίρνουμε εντολή από κανένα κόμμα, ούτε από το ΚΚΕ, εμείς παίρνουμε εντολή από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και θα την σεβαστούμε μέχρι κεραίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου «εξηγήσαμε στον κ. Παπανδρέου και συμφώνησε ότι δεν ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ούτε με τη μείωση της κατώτατης αμοιβής. Εμείς, θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας όπως κάναμε και το 2010 στο πλαίσιο του κοινωνικού διάλογου. Δε συνάδει με τη Δημοκρατία οποιαδήποτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Να συνεχιστεί και να καταλήξει σε συμφωνία ο κοινωνικός διάλογος ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει από το διάλογο των κοινωνικών εταίρων πρέπει να γίνει δεκτή και σεβαστή από την κυβέρνηση, αλλιώς ο διάλογος δεν έχει νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πόλεμος» ΚΚΕ-βιομηχάνων για τον… κοινωνικό διάλογο

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στον διάλογο για τους μισθούς

Τελεσίγραφο Παπαδήμου στους κοινωνικούς εταίρους – Βρείτε τα γιατί αλλιώς θα τα περάσω όλα μόνος μου

Επικουρικές και μισθοί στο τραπέζι για “κούρεμα”

Κόβουν τους μισθούς άσχετα από τις αποφάσεις εργοδοτών-εργαζομένων!

Αφόρητες πιέσεις για μισθούς πείνας στον ιδιωτικό τομέα – Κυβέρνηση: “Δεν μας δεσμεύει καμία συμφωνία των κοινωνικών εταίρων”

Πλαφόν 1.500 ευρώ σε δώρα και άδεια – Ψαλίδι μέχρι 30% στις κλαδικές συμβάσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε