Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

«Όχι» στα φωτοβολταϊκά της Πεντέλης

Απορρίφθηκε τελικά η τροπολογία που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Βαρβιτσιώτης για την κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Η  μεγάλη ενεργειακή επένδυση θα λειτουργούσε σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη με τον όρο ότι η Εκκλησία της Ελλάδας θα υλοποιούσε τεχνητή αναδάσωση σε 20.000 στρέμματα στο Πεντελικό Όρος.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με αυτή την επένδυση, αλλά είμαστε θετικοί παρά τα προβλήματα, όμως δεν μπορώ να την αποδεχθώ, γιατί πρέπει να ωριμάσει περισσότερο» είπε στην Βουλή, κατά την συζήτηση της τροπολογίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου.

Η Πολιτεία, όπως τόνισε ο υπουργός, θα επανεξετάσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε πιο ώριμη φάση. Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναδασωτέες περιοχές.

Οι αντιδράσεις
Πριν από λίγο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει πως η Εκκλησία αντιμετωπίζει εμπόδια από την Πολιτεία στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τα κέρδη των οποίων θα πήγαιναν σε ευπαθείς ομάδες. Όμως, οι προθέσεις της Εκκλησίας για την κατασκευή του πάρκου δημιούργησαν αντιδράσεις.
 
Αρκετές οικολογικές οργανώσεις επισήμαναν πως η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών πρέπει να γίνει με σωστή χωροθέτηση. Η Greenpeace εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην προτεινόμενη τροπολογία η οποία όπως τόνισε, δυσφημεί την ηλιακή ενέργεια και τη στιγματίζει στις συνειδήσεις της κοινωνίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε