Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Π. Ευθυμίου: Να παραιτηθούν από υπουργοί οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ

Tη διαφωνία του για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

“Δεν είμαι καθόλου σύμφωνος και έχω πει εξαρχής ότι δεν πρέπει να θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις και ιδίως οι χαμηλοί μισθοί και οι χαμηλές συντάξεις”, δήλωσε ο Π. Ευθυμίου και έκανε λόγο για λάθος προβλέψεις του Μνημονίου.

Τόνισε ότι το μεγαλύτερο λάθος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν υπήρξε φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για την “επόμενη ημέρα” στο ΠΑΣΟΚ τόνισε:

“Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει σφυρίζοντας αδιάφορα ενώπιον του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει πλήρη πολιτικό απολογισμό, με γενναία αυτοκριτική και να δώσει πάλι δύναμη στη βάση της παράταξης. Η ίδια η βάση της παράταξης πρέπει να προσδιορίσει τις εξελίξεις και σε πολιτικές θέσεις και σε πρόσωπα, πριν τις εκλογές. Οτιδήποτε άλλο είναι βυζαντινισμός, είναι υπεκφυγή και δικαίως και ο ελληνικός λαός στο σύνολό του και η παράταξη θα τιμωρήσουν όσους κάνουν την στρουθοκάμηλο, όσοους κρύβουν το κεφάλι στην άμμο και αγνοούν τι έχει συμβεί γύρω μας”.

Ο Πέτρος Ευθυμίου είπε, ακόμη, ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες και τόνισε πως θα πρέπει να παραιτηθούν από υπουργοί όσοι διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας:

“Πιστεύω ότι αν ανοίξουν οι διαδικασίες, όσοι θέλουν να υπηρετήσουν την παράταξη, με την υγιή φιλοδοξία να συμβάλλουν, δεν θα μπορέσουν να είναι ταυτόχρονα υπουργοί”.-

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε