Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Π. Καμμένος: “Κούρεμα” του χρέους έναντι της ΕΚΤ και των τραπεζιτών τοκογλύφων

Π. Καμμένος: “Κούρεμα” του χρέους έναντι της ΕΚΤ και των τραπεζιτών τοκογλύφων

Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας απόψε στη Βουλή.

 «Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους. Να κάνουμε “κούρεμα” του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους τραπεζίτες τοκογλύφους της Ευρώπης, που εκμεταλλεύτηκαν την Ελλάδα και ανέβαζαν το επιτόκιο πέντε και έξι τοις εκατό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

«Το χρέος είναι ή όχι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο; Εάν «ναι» έχετε υποχρέωση να το πείτε τώρα», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να απαντήσει «εάν έχει δίκιο η Μέρκελ και η πολιτική που επιβάλλουν στην κυβέρνηση οι τραπεζίτες ή ο κ. Ομπάμα και η κ. Λαγκάρντ που λένε ότι δεν είναι διαχειρίσιμο». «Αν το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, βάζετε τον ελληνικό λαό να πετάξει χρήματα σε μια μαύρη τρύπα» ανέφερε ο κ. Καμμένος και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «αν η επιμήκυνση είναι το δώρο των 10 δισ. ευρώ που θα δοθούν για την επαναγορά ομολόγων που έχουν λήξει».

Μιλάμε για Ευρώπη, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διερωτώμενος: «αλλά για ποια Ευρώπη μιλάμε; Την Ευρώπη στην οποία έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής των κρατών-μελών ή την Ευρώπη ομοσπονδία στην οποία θα παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία;».

Παράλληλα, κ. Καμμένος προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση στις 16 Νοεμβρίου.

Κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν προωθείται λύση στο Σκοπιανό με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και να εξηγήσει αν δρομολογείται η εξαγορά της πτωχευμένης Θράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε