Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάει περίπατο το αφορολόγητο! Επιδόματα από το πρώτο παιδί ανακοίνωσε ο Στουρνάρας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με επιδόματα από το πρώτο παιδί και με εισοδηματικά κριτήρια θα διαμορφωθεί η πολιτική για τα παιδιά είπε ο Γιάννης Στουρνάρας κι έκλεισε την πόρτα του αφορολόγητου ενόψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Το θέμα του αφορολόγητου, που η πρόταση της κυβέρνησης ήταν να καταργηθεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, «κλείνει» οριστικά. Και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα.

«Είναι δεδομένη η εξοικονόμηση που πρέπει να πετύχουμε. Προσπαθούμε τώρα με δεδομένη την εξοικονόμηση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να ευνοήσουμε τις πιο χαμηλές εισοδηματικές τάξεις. Προσπαθούμε να δούμε και την κλίμακα και η πολιτική για τα παιδιά θα γίνει βέβαια μέσω στοχευμένων δαπανών. Όχι μέσω αφορολογήτου. Με επιδόματα και για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί ακόμα, σε οικογένειες βέβαια που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το ύψος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης, αφού όταν ρωτήθηκε αν θα είναι 45% ή χαμηλότερος, δήλωσε: «το βλέπουμε, είμαστε σε συνεννόηση με την τρόικα, αυτό είναι ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο, σε δυο στάδια. Το ευρύτερο φορολογικό νομοσχέδιο για την φοροδιαφυγή, για την φορολογική διοίκηση, έχουμε χρόνο να το καταθέσουμε μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο».

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν δύο τρόικες, η τρόικα εσωτερικού και η τρόικα εξωτερικού. Προσπαθώ να συμβιβάσω τις δυο», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα αυξήσουν το τέλος επιτηδεύματος για να δώσουν τα επιδόματα παιδιών

Στουρνάρας: Στη φυλακή οι φοροφυγάδες – Ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή

Στουρνάρας: Θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο – Απαίτηση της τρόικας η φορολόγηση του 45% – Κόμμα πρότεινε 2.000€ φόρο σε όλους τους επαγγελματίες!

Σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα για το φορολογικό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε