weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πάγκαλος: «Δε θα με κρίνει ο κάθε τσόγλανος»

,

«Θα με κρίνει η κοινωνία όχι κάθε τύπος. Είναι κριτική το «τι έχετε κάνει στη ζωή σας;». Από ένα τσόγλανο; Τι έχει κάνει αυτός στη ζωή του;», είπε αρχικά ο κ. Πάγκαλος και όταν ρωτήθηκε γιατί τον κρίνει τσόγλανο, απάντησε: «για τις απόψεις που εκφράζει, για το κόμμα που εκπροσωπεί και για την προσωπικότητά του. Γιατί ξέρει ποιος είναι. Γιατί έχει γίνει το επεισόδιο εν γνώσει μου». Όνομα, πάντως, δεν είπε. Αρκέστηκε απλά να «φωτογραφίσει» τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη δικαστική του διαμάχη με την εφημερίδα Παρασκευή και 14, στην οποία έκανε αγωγή και ζητά 2 εκατ. ευρώ για ένα πρωτοσέλιδο, που τον εμφάνιζε με κεφάλι γουρουνιού.

«Εδώ και δυο χρόνια ο Τύπος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως τον ενόχλησε το γεγονός πως την εφημερίδα είδε η μικρή του κόρη, που έβαλε τα κλάματα και τον ρώτησε «γιατί μπαμπά σε έχουν κάνει σαν γουρούνι;». «Δεν τους άρεσε η μια ή άλλη άποψή μου. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει ο κύριος που το έκανε. Θα ασκήσω τα δικαιώματά μου και αν το δικαστήριο κρίνει πως αυτό είναι δικαίωμά του, τότε θα υποταχθώ στην κρίση του».

Επίσης, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει διαμείνει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Βενετίας. «Ήταν όλα ψέμματα. Δεν έμενα σε αυτό το ξενοδοχείο και δεν είχα καμία σχέση με αυτό. Είχα μείνει σε πολύ φθηνό ξενοδοχείο», είπε.

Αντίσταση για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα
«Πρέπει να αντισταθούμε στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και για τις… διαθέσεις του ετοιμάζεται να ενημερώσει και την τρόικα! Οι δανειστές έρχονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με το… ψαλίδι στο χέρι, για να «κουρέψουν» και τους μισθούν των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ο κ. Πάγκαλος δε συμφωνεί με τις επερχόμενες μειώσεις και, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, αυτό θα πρέπει να πουμε και στην τρόικα, αν ζητήσει κάτι τέτοιο.

Τόνισε, πάντως, ότι υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά αυτό είναι κάτι δε μπορεί να αντιμετωπιστεί νομοθετικά. «Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές με συμφωνίες μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών».

«Αν ήμουν Γερμανός, θα συμπαθούσα τη διαρχία»

Φυσικά, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στη διαρχία, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό στην Ελλάδα δε μπορεί να γίνει. Αν ήμασταν στο Λουξεμβούργο ή στη Γερμανία ή αν είχαμε την κατάλληλη παιδεία, θα ήταν αλλιώς. «Θα κοιτάξει ο ένας να φάει τον άλλο και να μείνει μόνος του», είπε, σημειώνοντας πως «αν ήμουν Γερμανός, θα έβλεπα με συμπάθεια τη διαρχία».

Ξεκαθάρισε ότι προτιμά μια πιο καθαρή λύση και ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να εκλέξει τον αρχηγό της, ο οποίος –αν θέλει- μπορεί να πάει στο Συνέδριο του κόμματος και να διεκδικήσει και την προεδρία του Κινήματος. Όσο για το ποιον προτίθεται να υποστηρίξει; Θα αποφασίσει με βάση τις απόψεις των υποψηφίων, είπε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έκρυψε ότι είναι αντίθετος με τον αποκλεισμό των μελών της κυβέρνησης από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάλυψε πλήρως τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνει εξιλαστήριο θύμα και «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι».

«Δεν έπρεπε να λιθοβοληθεί και να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τα προβλήματα που έχουμε με την κοινωνία. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την πολιτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία δυο χρόνια», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου δε μπορούσε να μην πάρει κάποιες αποφάσεις.

Δε θέλησε να ακολουθήσει κάποιους μέσα από το ΠΑΣΟΚ που τώρα θυμήθηκαν να… αφορίσουν την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων δυο χρόνων. «Δεν καταστρέψαμε τη χώρα. Υπήρχε έλλειμμα και χρέος, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Δε μπορούσαμε να φανταστούμε στην αρχή της κρίσης ότι δύο χρόνια μετά, θα είχε λάβει τέτοια έκταση, με αρνητικές εκτιμήσεις και υποβαθμίσεις γαλλικών κρατικών ομολόγων», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

«Θα προτιμούσα η κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλήσει την τετραετία», είπε ο Θ. Πάγκαλος και για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, λέγοντας πως «οι εξτρεμιστές της Αριστεράς έριξαν στην ανεργία τους εργαζόμενους στο κέντρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΠΑΣΟΚ στη δίνη της κρίσης – Παπανδρέου: Θα φύγω…

 

#TAGS MM