Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πάγκαλος: Δυσάρεστα αλλά αναγκαία τα μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα οικονομικά μέτρα είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν είναι ευχάριστα σε κανέναν, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής, τόνισε σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Εκ των πραγμάτων είναι υποχρέωση μας να μειώσουμε το δημόσιο έλλειμμα, διότι αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε σε ταμειακή αδυναμία, τόνισε ο κ. Πάγκαλος, υπεραμυνόμενος της αναγκαιότητας εφαρμογής των συγκεκριμένων μέτρων. Δεν είμαι ευτυχής που απαιτούνται να παρθούν αυτά τα μέτρα, αφού και εγώ όπως και κάθε πολιτικός, θα ήθελα να υπήρχαν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις, για κοινωνική δικαιοσύνη κλπ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, είπε, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που αντιπρότεινε η Νέα Δημοκρατία είναι έωλα και αναξιόπιστα.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διατρέχει κίνδυνο διάσπασης ή διχασμού και ότι θα ήταν καλό να μην προσβλέπουν κάποιοι στο θυμικό. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε εμπιστοσύνη στον μέσο Έλληνα πολίτη και ξέρουμε ότι έχει καταλάβει την πραγματικότητα και δεν θέλει λύσεις ευκολίας που οδηγούν στην καταστροφή, είπε ο κ. Πάγκαλος, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Συνασπισμού κ. Τσίπρα περί ερασιτεχνών οικονομολόγων, τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν νομίζει ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του μετά και την έφοδο στους Ευζώνους είναι επαγγελματίες οικονομολόγοι».    

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι, δεν πρέπει να υπάρχει συσχετισμός με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα. Εάν αυτό βοηθά την ανταγωνιστικότητα τότε είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν εργοδότες και εργαζόμενοι, εγώ όμως προσωπικά δεν θεωρώ, είπε ο κ. Πάγκαλος, ότι η μείωση των αμοιβών αυξάνει την ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Πάγκαλος μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, καθώς αύριο θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 62ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε