Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάγκαλος: “Επίθεση στην Κύπρο σημαίνει επίθεση στην Ελλάδα”

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αγκυρα έστειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τις απειλές για την εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες».

Παράλληλα, πρότεινε μια μία άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα τις εξελίξεις στη Θράκη και με ποιο τρόπο μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.

Νωρίτερα, ο κ Καρατζαφέρης έκανε λόγο «για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της» και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει «ανήκεστο βλάβη» στην Ελλάδα.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομοτηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδιστικούς σκοπούς της Τουρκίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε