Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πάγκαλος: «Γελοίο να παριστάνει ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό»

Πάγκαλος: «Γελοίο να παριστάνει ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό»

«Η μόνη διερευνητική εντολή που δικαιολογείτο ήταν αυτή στον κ. Σαμαρά» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε γελοίο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Βρίσκω γελοίο να παριστάνει κάποιος ότι είναι πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύεται κατά τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή» είπε ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης στον Αθήνα 9,84. Και δεν έκρυψε την άποψη ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ήδη επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Αν σε τρεις ώρες έχεις σαφή εικόνα, καταθέτεις την εντολή πίσω», είπε.

Χαρακτήρισε εξωφρενική την άποψη «να μείνουμε στο ευρώ αλλά να μην τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα» και κάλεσε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία «να παραμείνουν στην πολιτική που επέλεξαν και ψήφισε η ελληνική Βουλή».

Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Στρατούλη που προκάλεσαν σάλο, λέγοντας ότι «χθες και σήμερα υπάρχει καταστροφή στην οικονομία και στο χρηματιστήριο με τις δηλώσεις του». «Κυνηγούσα Εμίρηδες, Ρώσους, Κινέζους να έρθουν να επενδύσουν. Τώρα δεν θα δεχόμαστε ξένες επενδύσεις; Από που θα κάνουμε τις επενδύσεις;», είπε αναφερόμενος σε άλλη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «θα εμποδιστεί η είσοδος κεφαλαίων».

Άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και έκρινε ότι έκανε «πολύ μεγάλο λάθος όποιος από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα δώσουμε σε αυτές τις απόψεις ψήφο ανοχής».

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον καταποντισμό του κόμματος στις εκλογές, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ που πριν από 2 χρόνια είχε βάψει πράσινη όλη την Ελλάδα έφτασε στα ποσοστά του 1974», είπε και στη συνέχεια το έκανε πιο… προσωπικό: «δε με έχουν καλέσει στην Ιπποκράτους, δεν μου απευθύνουν το λόγο, δεν συμμετέχω στις συσκέψεις, δεν με χρειάζονται μάλλον».

«Είμαι διαθέσιμος να κάνω ό,τι μου πουν» συνέχισε και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου, όπου πρέπει να συζητηθούν τα πρόσωπα και οι ευθύνες. «Ο κόσμος δεν απέρριψε μόνο την πολιτική μας, αλλά απέρριψε και τη φυσιογνωμία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφάσισαν εκλογές και κερδίζουν χρόνο με διερευνητικές

Θα επιστρέψει αμέσως την εντολή ο Βενιζέλος;

Οι Καραμανλικοί άλλαξαν ρότα και ζητούν άμεσα συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμα διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις Στρατούλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε