Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάγκαλος: «Τεμπέλης ήταν ο Καραμανλής, μας οδήγησε στην καταστροφή»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί» αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Καραμανλή.

Είχε προηγηθεί η μεταμεσονύκτια, πρώτη διάψευση, των όσων φέρεται να δήλωσε ο κ. Πάγκαλος στην εφημερίδα Hürriyet περί «τεμπέληδων Ελλήνων και δουλευταράδων Τούρκων». Λίγες ώρες μετά, ήρθε και η δεύτερη ανακοίνωση-διάψευση από την αντιπροεδρία. Αυτή τη φορά, συνοδευόταν και από επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος επαναλαμβάνει ότι «ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο».

Αντίθετα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπροέδρου, ο κ. Πάγκαλος έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer στις 9 Ιουλίου 2010, στην οποία δήλωσε: «Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Επίσης υπενθυμίζει ότι στην ελληνική Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στις 22 Δεκεμβρίου 2010 έχει δηλώσει: «Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα».

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «αφού επιμένει να συζητήσουμε περί «τεμπέληδων» και «τεμπελιάς», δεν θα της στερήσουμε αυτή την δυνατότητα». Και στο πλαίσιο αυτό κάνει μνεία της πρόσφατης δήλωσης του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία «ο Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε: “Άσ΄ το γι΄ αργότερα”».

«Η “μνημειώδης” αυτή φράση αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του», προσθέτοντας ότι: «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι΄ αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».

Στην ανακοίνωση του αντιπροέδρου επισημαίνεται ως «ενδιαφέρον» το ότι «ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του», αφού, όπως αναφέρει «στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως μετά η δήλωση διευκρινίστηκε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν».

«Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την «καταραμένη» πενταετία 2004-2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους «καραμανλικούς» και να συναγωνίζεται τους «Αληθινούς Φιλανδούς» σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φανταστική κατά τον Θ. Πάγκαλο η συνέντευξη στη Hürriyet όπου αποκαλεί τεμπέληδες τους Έλληνες

Παραλήρημα Πάγκαλου για εργατικούς Τούρκους και τεμπέληδες Έλληνες

ΝΔ: «Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε