Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάγκαλος: “Της πλάκας” ο Τσίπρας

Αν ήταν όλοι υπουργοί δεν θα φώναζαν είπε με άλλα λόγια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλλά άφησε και αιχμές που σηκώνουν παρεξήγηση. Είπε ότι στην Κ.Ο. υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή, αλλά και ότι αν η κυβέρνηση είχε 156 υπουργεία, θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα.
Ειδικά όσον αφορά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα.

Για Σημίτη

Μίλησε για ήττα της θέλησης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να προχωρήσει, τη δεύτερη 4ετία, στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.
“Κάπου νικήθηκε η θέλησή του” τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο 9” και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις. Πάντως, όπως διευκρίνισε, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Κ. Καραμανλή.

Για τον Γιώργο

Για τη σημερινή κυβέρνηση ανέφερε ότι “περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή” και δέχθηκε ότι στην κυβέρνηση “υπάρχει θέμα αρμονίας”, το οποίο απέδωσε και στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.

Ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων τόνισε θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Θα κυκλοφορώ ελεύθερα

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποδοκιμασίες που έχει δεχτεί σε δημόσιες εμφανίσεις του, δήλωσε ότι θα υπεραμυνθεί του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα και χαρακτήρισε “της πλάκας” τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα ανέφερε ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, τη μια το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας. Τότε πρόσθεσε, αυτοί “είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας”. Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του ΣΥΝ επειδή δέχθηκε γιαούρτι και να ζητήσει την επόμενη φορά να του ρίξουν κεραμίδια.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε “κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους”.

Για τον Μίκη

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών. Ο Μίκης, είπε, ανήκει στην πολιτιστική ιστορία του τόπου και θα πρέπει να επεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, όπως αυτό της Κερατέας, για το οποίο δεν έχει ενημερωθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε