Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάγωσε η Βουλή στο άκουσμα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Πάγωσε η Βουλή στο άκουσμα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Πάγωσε το κοινοβούλιο όταν έγινε γνωστή η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

«Η λαϊκή κυριαρχία με τέτοιου είδους άνανδρες πράξεις  φτωχαίνει» ανέφερε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας λίγο μετά την είδηση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας εξέφρασε τη οδύνη του  και καταδίκασε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στο δικηγορικό του γραφείο ο  Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

«Το χέρι αυτού του άνανδρου δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά είναι αποτέλεσμα της καθημερινής ποιότητας της πολιτικής ζωής που ξεπέφτει.

Τέτοιες άνανδρες πράξεις πρέπει να στηλιτεύονται να στιγματίζονται και να οδηγούν σε μια ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που υπονομεύουν κάθε αρχή κοινοβουλευτισμού και κάθε έννοια δημοκρατίας. Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες φτωχαίνει», είπε.

Και πρόσθεσε: «Και εμείς στην αίθουσα  αυτή αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά συμβάλλουμε με τις αντιπαραθέσεις μας, τις ύβρεις και τις πράξεις μας να συρρικνώνουμε τον  κοινοβουλευτικό λόγο. Με αυτό το πνεύμα να κάνω δυο επισημάνσεις και στη μνήμη ακόμα του Μιχάλη  Ζαφειρόπουλου αλλά και στο καθήκον που έχουμε όλοι ως αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, να κάνουμε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε στείρες και άγονες αντιδικίες και κυρίως να μην δίνουμε πλέον χώρο στο λόγο του μίσους και του διχασμού».

Λίγο αργότερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δήλωσε από την πλευρά του «εμείς ως πολιτικός κόσμος και ως κοινοβουλευτική ομάδα εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την απέχθειά μας για αυτή την αποτρόπαια δολοφονική πράξη. Και πρόσθεσε: «Να μην βιαστούμε  όμως να της αποδώσουμε πολιτικό χρώμα. Από την στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει η οποιαδήποτε ενημέρωση ή ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ. Εάν ο εκλιπών ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα τη ΝΔ,  αλλά ως εκεί».

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς αλλά και ο προεδρεύον Αντιπρόεδρος της Βουλής Μάριος Γεωργιάδης εκφράζοντας όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις