Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παίρνει πίσω ο Στυλιανίδης το έγγραφο για τα στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων

Παίρνει πίσω ο Στυλιανίδης το έγγραφο για τα στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων

Μετά το σάλο που ξέσπασε ο υπουργός εσωτερικών έβγαλε ανακοίνωση, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους.

Δεν τίθεται θέμα ιθαγένειας τονίζει ο υπουργός εσωτερικών στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης οτι “ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας”.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρου προς τον υπουργό, με την οποία ζητούσε να μάθει τον ακριβή αριθμό και τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων που βρίσκονται σε παιδικούς σταθμούς της χώρας. Το υπουργείο απέστειλε σχετικό έγγραφο στους Δήμους, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις ενώ κάτοικοι και γονείς του Δήμου Ιεράπετρας έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό με την οποία αρνούνται να προβούν στην καταγραφή τονίζοντας ότι πρόκειται περί απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού αιτήματος.

Στην επιστολή τους τονίζεται επίσης οτι σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ο κ. Παναγιώταρος είχε πει πως “αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους”.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Η. Παναγιώταρου.

Μετά απο όλα αυτά το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ήδη από τις 4 Οκτωβρίου έχει απαντήσει στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ξεκαθάρισε:

1.Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, μια ανοιχτή δημοκρατία.

2.Με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα,  στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών.

3.Ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο Υπουργός δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι «Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού» όπως έλεγε ο Ισοκράτης.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομων μεταναστών. Όταν το υπόλοιπο σύστημα λειτουργεί και αξιοποιεί σωστά ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για να καλύψει με πληρότητα τα παιδιά Ελλήνων πολιτών, νομίζω ότι το να βγάλουμε και μια άλλη πτυχή στο πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω ωφελεί την εθνική προσπάθεια δεν τη βλάπτει». Αυτή του η αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε και στα πρακτικά της 4ης Οκτωβρίου της Βουλής».

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάζουν πογκρόμ νηπίων; Τα στοιχεία των αλλοδαπών βρεφών στους παιδικούς σταθμούς ζητεί η Χρ.Αυγή!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε