Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μίνι – ανασχηματισμός στην ομάδα διαπραγμάτευσης – Στο παιχνίδι ο Τσακαλώτος – Στην γωνία ο Βαρουφάκης

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– “Γδύνουν” τον Γιάνη Βαρουφάκη από κάθε αρμοδιότητα
– Αλλάζει ριζικά η “κυβερνητική πυραμίδα” της διαπραγμάτευσης
– Στον Ευκλείδη Τσακαλώτο περνάει ο συντονισμός της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης
– Στον Σπύρο Σαγιά περνούν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα
– Στον Γιώργο Χουλιαράκη περνάει το Brussels Group

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Με ένα από τα γνωστά non – paper ο Αλέξης Τσίπρας αποκαθηλώνει επι της ουσίας τον Γιάνη Βαρουφάκη και παίρνει επάνω του το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τον ίδιο να βγαίνει μπροστά και να διατηρεί επι της ουσίας ως πρώτο βιολί τον Γιάννη Δραγασάκη αλλά και να τοποθετεί ως ισότιμους τους Βαρουφάκη και Τσακαλώτο. Ο τελευταίος φαίνεται να ανεβαίνει ένα σκαλί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην σύσκεψη που έγινε χθες υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε ότι στηρίζουν μεν τον Γιανη Βαρουφάκη, αλλά δημιουργούν και μια ομάδα διαπραγμάτευσης τον συντονισμό της οποίας θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Αυτή η κίνηση κατά πολλούς σημαίνει πολλά. Σημαίνει κατ’ αρχήν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις και από τους χειρισμούς Βαρουφάκη, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της Παρασκευής.

Και για τον λόγο αυτό η “κυβερνητική πυραμίδα” της διαπραγμάτευσης άλλαξε ουσιωδώς. Έτσι, στην κυριολεξία η διαπραγμάτευση περνάει από τα χέρια του Γιάνη Βαρουφάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτό γίνεται με την ίδρυση  πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη αλλά με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης, ένας από τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στον πρωθυπουργό, ο γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς αναλαμβάνει τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αφού υπο τον κ. Σαγιά θα λειτουργεί η σχετική ειδική ομάδα συντονισμού.

Επίσης, στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Κι αυτή θεωρείται κομβική εξέλιξη.

Και ο καταμερισμός συνεχίζεται με την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group να αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε