Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Παίρνουμε… ελέγχους στο τέλος Απριλίου

ΦΩΤΟ REUTERS

Μπαρόζο και Ρομπάι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις μας, μένει να δούμε αν θα είναι και στα τέλη Απριλίου όταν η Ελλάδα θα πάρει… έλεγχο προόδου.

Η έκθεση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα περίπου στο τέλος του Απριλίου από την Κομισιόν και τον αρμόδιο Επίτροπο, Όλι Ρεν.

Έως τότε, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μπαρόζο αλλά και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι είναι ευχαριστημένοι από εμάς.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν μάλιστα, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν έκρυψε βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τις απαραίτητες και συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης..

Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει αμέσως στη διευκόλυνση επενδύσεων, στην παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συνεισφέρει στο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας», είπε ο κ. Μπαρόζο.

Από την πλευρά του, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι χαιρετίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα.

Ανακοίνωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρόκειται να προσφέρουν 130 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει το 70% των υποχρεώσεών της προς τις Τράπεζες και υποστήριξε ότι η Κομισιόν θα πρέπει να βοηθήσει τεχνικά την Ελλάδα, για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Όπως είπε η στρατηγική των Βρυξελλών αρχίζει να αποδίδει και ότι η Ευρώπη της κρίσης έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, μετά από το οποίο αρχίζει η θετική πορεία. Για τη δήλωσή του αυτή δέχθηκε πολλές επικρίσεις από ευρωβουλευτές που υποστηρίζουν ότι ωραιοποιεί την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα πάρουμε 5,9 δισ. τον Μάρτιο – Πότε θα καταβληθούν οι δόσεις – Την Τετάρτη η επίσημη υπογραφή για τα 130 δισ.

“Κούρεμα” στους μικροεπενδυτές

Γιούνκερ: Στο 117% του ΑΕΠ θα μειωθεί το χρέος της Ελλάδας το 2020

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε