Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παμπούκης: καμία σχέση με τον Χριστοφοράκο

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens” απαντά ο υπουργός Επικρατείας στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Σε δημοσίευμά της η “Ελευθεροτυπία” αναφέρει πως ο υπουργός επικρατείας  συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου κατά το 2004 και το 2005, χωρίς να είναι εμφανές ότι έχει επαγγελματική σχέση με τη Siemens. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου καταγράφονται πολλές συναντήσεις, συσκέψεις στο νομικό του γραφείο, τηλεγραφήματα κοινωνικού περιεχομένου, γεύματα κ.ά. Οι επαφές των δύο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δείχνουν να αφορούν τη σύμβαση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναφέρεται επίσης πως στις 16 Απριλίου 2004, στον Μ. Χριστοφοράκο η γραμματέας του δίνει λίστα με καταγεγραμμένες όλες τις επαφές-εκκρεμότητες της ημέρας, από τηλεφωνήματα ή για ραντεβού. Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται το όνομα του Χ. Παμπούκη.

Στην απάντησή του ο κ. Παμπούκης υπογραμμίζει: “Προς άρση οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας.
    Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα.
    Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.
    Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον πρέπει”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε