Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ – Για χάρη της διαδοχής υπουργοί γίνονται “αντιμνημονιακοί”

Κορυφαία στελέχη για να πάρουν με το μέρος τους τους εξοργισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν στο τραπέζι το χαρτί του αντιμνημονιακού μπλογκ.

Με τη χώρα να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της και τους πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν φυσικά και στην κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται να αφήνουν κατά μέρους το κρίσιμο κυβερνητικό έργο και να επιδίδονται στην κούρσα της διαδοχής.

Όπως διεφάνη σήμερα από τα κορυφαία στελέχη και από τους πρωταγωνιστές για τη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος και Χρυσοχοΐδης πρώτο τους μέλημα είναι να καταδικάσουν το μνημόνιο, προκειμένου να προσεγγίσουν τους εξοργισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της σκληρής μνημονιακής πολιτικής.

Το αντιμνημονιακό χορό ξεκίνησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς τόσο στην περίοδο του μνημονίου όσο και στις διαπραγματεύσεις για τις δανειακές συμβάσεις της χώρας. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης δήλωσε ευθαρσώς ότι έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, αλλά κι όταν μπήκαμε δεν έγιναν οι σωστές διαπραγματεύσεις.

Βέβαια ο κ. Χρυσοχοΐδης τις ημέρες που η κυβέρνηση υπέγραφε το μνημόνιο ήταν υπουργός και δεν έχει καταχωρηθεί πουθενά κάποια αντίθεσή του ή αντιρρήση του στις διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Όχι τόσο αντίθετος με το μνημόνιο, αλλά με έμμεσες αναφορές για τους τότε λάθος χειρισμούς εμφανίστηκε σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατακρίνουν το μνημόνιο, την πολιτική του οποίου συνεχίζουν ακόμα.

Αυτά τα φαινόμενα αλλά και το γεγονός οτι ο κ. Παπανδρέου καθυστερεί να αναλάβει πρωτοβουλίες έχουν προκαλέσει έντονο αναβρασμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη να αλληλοκατηγορούνται για αποφάσεις που από κοινού λάμβαναν ως υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στην περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνέλαβε και το γεγονός οτι ο κ. Παπανδρέου ανέβαλε την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μπεγλίτης φαίνεται πως με τις δηλώσεις του προκαλεί περισσότερο τα πνεύματα, καθώς τόνισε πως “κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου το δικαίωμα να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δήλωση που θεωρείται βολή κατά του κ. Χρυσοχοΐδη.

Ωστόσο, τόνισε πως οι διαδικασίες θα γίνουν με συντεταγμένο και ενωτικό τρόπο και όχι με την πολιτική ατζέντα του καθενός.

Πάντως όλα αυτά τα γεγονότα δεν προμηνύουν μια ήρεμη διαδικασία όπως θα ήθελαν πολλά κορυφαία στελέχη, τα οποία θεωρούν ότι οι καυγάδες αυτή τη στιγμή ροκανίζουν περαιτέρω τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, αν δεν δημιουργούν πρόβλημα διάσπασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ο Παπανδρέου οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απαξίωση»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε