Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάνω από 5 δισ. “ψάχνει” το υπ. Εργασίας – “Ψαλίδι” σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ κι επιδόματα

Πάνω από 5 δισ. “ψάχνει” το υπ. Εργασίας – “Ψαλίδι” σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ κι επιδόματα

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και την περιστολή των δαπανών, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως στην κρίσιμη στιγμή που περνά η Ελλάδα, θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και ότι είναι να γίνει, θα γίνει με δίκαιο τρόπο, καθώς, όπως τόνισε, όταν υπάρχει δικαιοσύνη τα μέτρα είναι πιο ήπια.

Υπενθύμισε πως το υπουργείο του έχει αναλάβει το 44% του συνολικού πακέτου των 11,5 δίσ. που πρέπει να περικοπούν και εμφανίστηκε σίγουρος πως με τις κατάλληλες αποφάσεις η χώρα θα βγεί από την κρίση. Αυτό σημαίνει πως από το υπουργείο Εργασίας πρέπει να “βρεθούν” πάνω από 5 δισ. ευρώ, γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο Εργασίας έχει χαρακτηριστεί και “ο αρσιβαρίστας των μέτρων”.

Προκειμένου να βρεθούν τα 5 δισ. το υπουργείο ετοιμάζει περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα. Συγκεκριμένα, πιθανή έιναι η επιβολή πλαφόν στα 2.200 ευρώ ως σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης, καθώς επίσης και να μπει “ψαλίδι”  στο εφάπαξ. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε  πως τελικά δε θα τη γλιτώσουν και τα ειδικά μισθολόγια, ενώ καταργούνται κοινωνικά επιδόματα.

Ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος αυτήν την ώρα μεταβαίνει στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Στουρνάρα, δεν έδωσε καμία διευκρίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιό υπουργείο είναι ο “αρσιβαρίστας” των νέων μέτρων

Η τρόικα έρχεται… οι συντάξεις φέυγουν!

Αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012 – Τι θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια και τον Φ.Π.Α

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε