Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πάνος Μπεγλίτης: “Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή”

 Υπερήφανος δήλωσε ότι αισθάνεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, γιατί διαπίστωσε το υψηλό φρόνημα και ηθικό, αλλά και τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός, ο οποίος συναντήθηκε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα η Εθνική Φρουρά θα απορροφήσει και θα ενσωματώσει δημιουργικά και αποτελεσματικά το τραυματικό σοκ από την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Στους επιτελείς που μας ενημέρωσαν, είπε ο κ. Μπεγλίτης, βρήκα τα στελέχη εκείνα με τον υψηλό επαγγελματισμό, “αλλά πάνω από όλα με την αγωνιστική ψυχή για να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή, όταν και εάν τελικά δημιουργηθούν συνθήκες απειλής, την τουρκική απειλή”

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι “η απειλή αυτή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή και το βλέπουμε στο Αιγαίο και το βλέπουμε και στην Κύπρο δια της κατοχικής παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974”.

Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τη συγκίνηση του, που βρίσκεται στην Κύπρο και δήλωσε ότι μεταφέρει τα πιο βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμπαράταξης της Ελλάδας, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της κυβέρνησης και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας.

Ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής, αλλά η συγκυρία το έφερε να συμπίπτει η παρουσία του με ένα τραγικό συμβάν, την πρόσφατη καταστροφή μετά από έκρηξη στη ναυτική βάση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια γενναίων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε ότι η συγκίνηση του είναι μεγάλη, γιατί ζει τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που αισθάνεται η κυπριακή κοινωνία. Όμως, επεσήμανε “θέλω να στείλω το μήνυμα ότι αυτές οι ώρες είναι ώρες ψυχραιμίας, ώρες κοινωνικής ευθύνης, να παλέψουμε μαζί, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία. για να υπερβούμε την κρίση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε