Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παπαδήμος: “Αν δεν με αφήσετε να κυβερνήσω θα παραιτηθώ”

Παπαδήμος: “Αν δεν με αφήσετε να κυβερνήσω θα παραιτηθώ”

– Τι σκοπεύει να πει ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς που απαρτίζουν την κυβέρνηση
– Την Παρασκευή η πρώτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά
– Δεν έχει προσδιοριστεί χρόνος εκλογών είπε σήμερα στο υπουργικό
– Συμφώνησαν και οι υπουργοί της ΝΔ για μείωση των επικουρικών συντάξεων
– Ως τις 15/01/2012 θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο

Η εικόνα της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου φαίνεται πως θολώνει μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων, με τους υπουργούς να επιδίδονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και τον πρωθυπουργό απλά να παρατηρεί.

Τα τελευταία γεγονότα με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις φαίνεται πως ήταν η εικόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Λουκά Παπαδήμο να είναι έξαλλος με τον υπουργό, κ. Λοβέρδο, ο οποίος ανοιχτά έχει αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης.

Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να ετοιμαστεί άμεσα νομοσχέδιο για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και μάλιστα αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου. Μάλιστα, αυτή η απόφαση ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των υπουργών, κ.κ. Αβραμόπουλο και Δήμα, παρά τις όποιες αντιρρήσεις εξέφρασε την προηγούμενη ημέρα η Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από κύκλους του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αυτή η απόφαση για μείωση των επικουρικών συντάξεων δεν θα πρέπει να εκπλλήσει κανέναν γιατί στον προϋπολογισμό που πρόσφατα ψηφίστηκε και τον οποίο ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία προβλέπεται η μείωση των δαπανών για τις συντάξεις κατά 40%.

Φυσικά, η μείωση των δαπανών αυτών μπορεί να προκύψει μόνο από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και όπως τονίστηκε στο NewsIt η απόφαση αυτή τελικά ήταν ομόφωνη από το υπουργικό.

Αναφορικά με το θέμα των εκλογών, στο υπουργικό συμβούλιο παρενέβη ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης που μίλησε για εκλογές τον Φεβρουάριο, με τον Λουκά Παπαδήμο να παίρνει το λόγο και να δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στη συμφωνία που έχει κάνει με τους πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία στη συμφωνία και εκλογές δεν μπορούν να γίνουν εάν η Ελλάδα δεν βρεθεί σε ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο κ. Παπαδήμος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την πορεία που έχει μέχρι τώρα η κυβέρνηση και όλες τις παρεμβάσεις και άφησε να εννοηθεί πως είτε θα τον αφήσουν να κυβερνήσει όπως πρέπει ή θα παραιτηθεί.

Αυτό μάλιστα σκοπεύει να διαμηνύσει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους κυρίους Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη που6 θα έχει τις επόμενες ημέρες,  Όπως είπε και στο υπουργικό, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διαβούλευση με τους αρχηγούς με βασικό αντικείμενο την χρονική θητεία της κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της.

Αίσθηση προκάλεσαν και όσα είπε σήμερα στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ο κ. Καραταζφέρης είπε ότι αν δεν γίνει ανασχηματισμός και αν δεν σχηματισθεί μια κυβέρνηση το πολύ 10 υπουργών και 3 αντιπροέδρων τότε πρέπει να πάμε αύριο σε εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ή ανασχηματισμός με κυβέρνηση 10 υπουργών ή εκλογές αύριο!”

Η κυβέρνηση Παπαδήμου σε κρίση – Θα φτάσει ως την ανατροπή της η ΝΔ;

Ρίχνουν την κυβέρνηση οι επικουρικές; Στο υπουργικό σήμερα η μείωση 15% Απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ μπλοκάρουν τη διαδοχή!

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ – Για χάρη της διαδοχής υπουργοί γίνονται “αντιμνημονιακοί”

Ξεχάστε τις εκλογές στις 19/02 – Ο Παπαδήμος δίνει παράταση ζωής στον εαυτό του και στον Παπανδρέου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε