Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπαδήμος: Δεν θέλω υπουργούς μερικής απασχόλησης!

Σαφή προειδοποίηση προς κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης απήυθυνε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Φωτογραφίζοντας τους κυρίους Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επι της ουσίας είπε ότι ο πρωθυπουργός τους καλεί να αποφασίσουν: Θα αφοσιωθούν στο έργο τους ως υπουργοί για να σωθεί η χώρα, ή θα ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και την μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ;

“Δεν υπάρχουν υπουργοί μερικής απασχόλησης. Όλοι είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους 100% και αξιολογούνται και κρίνονται”, ήταν η ακριβής φράση του κ. Καψή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος.

“Ο πρωθυπουργός δεν νιώθει καθόλου όμηρος των κομματικών σκοπιμοτήτων και είναι αποφασισμένος να προωθήσει το έργο της κυβέρνησης με την στήριξη των 3 κομμάτων και με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί και τα οποία είναι γραμμένα σε πέτρα”, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Eίπε επίσης ότι θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης δεν υπάρχει. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Λοβέρδου ότι καταρρέει η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν αιχμηρός λέγοντας ότι “Όλοι θα κριθούμε από το έργο και όχι από τα λόγια.”

Για τις εκλογές είπε ότι ο χρόνος τους ορίζεται από το έργο της κυβέρνησης.

Για την εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ και τις φήμες για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης Βενιζέλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι απολύτως αφοσιωμένος στο έργο του.

Για το θέμα των επικουρικών συντάξεων είπε οτι προωθείται ενοποίηση των ταμείων. “Αυτό που θέλουμε είναι να σώσουμε τις επικουρικές”, είπε. Επίσης, δεν διέψευσε το αίτημα ότι υπάρχει αίτημα τη ΔΕΗ για αυξήσεις και είναι σε  διαπραγματεύσεις.

Για ΦΠΑ μέσω καρτών είπε ότι είναι προτάσεις και ιδέες ενόψει διαμόρφωσης εθνικού φορολογικού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνουν 2 υπουργικά συμβούλια. Το ένα για εργασιακά θέματα και το άλλο για θέματα δικαιοσύνης. Τέλος, τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου θα γίνει Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον του ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Δ. : δεν θα είναι υποψήφιοι όσοι ζητούν αναδρομικά

Μπεγλίτης: «Είμαστε έτοιμοι για ανασχηματισμό»

Δεν θέλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν Παπαδήμο!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε