Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπαδήμος: “Είμαστε στην τελική φάση μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας”

Παπαδήμος: “Είμαστε στην τελική φάση μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας”

Την κρισιμότητα της κατάστασης περιγράφει ο πρωθυπουργός σε μήνυμά που απήθυνε στους νέους σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας πολύ κρίσιμης διαδικασίας για τη διαμόρφωση του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και την ολοκλήρωση μιας δανειακής συμφωνίας που θα ελαφρύνει το βάρος του δημόσιου χρέους και θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας για πολλά χρόνια» τονίζει ο πρωθυπουργός

Και συνεχίζει: «Η εφαρμογή του προγράμματος και το νέο χρηματοδοτικό πακέτο θα συντελέσουν στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην αύξηση της απασχόλησης», υποστηρίζει, σημειώνοντας πως αυτές οι προϋποθέσεις, αποτελούν την αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για να επιστρέψει η χώρα μας σε μια πορεία διατηρήσιμης ανάπτυξης.

‘Οπως υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, “το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας δεν μπορεί πια να θεμελιώνεται στον υπερδανεισμό του κράτους, την υπερκατανάλωση και τη διόγκωση του εισαγωγών. Πρέπει αντίθετα να στηρίζεται σε υγιείς δημοσιονομικές βάσεις, στην υψηλή ανταγωνιστικότητα, στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, στην οικοδόμηση ποιοτικού ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από την εκπαίδευση. Γι αυτό, έχει σημασία να μην σταματούμε στιγμή να εργαζόμαστε για την παιδεία, ώστε στο τέλος της κρίσης η νέα γενιά να είναι έτοιμη.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματικές οι εξελίξεις – Αναβάλλεται το Eurogroup για την Ελλάδα;

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε