Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Παπαδήμος: Πέρασε τις εξετάσεις η επιστολή Σαμαρά – 12/12 ξανάρχεται η τρόικα

Ο πρωθυπουργός είπε σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο ότι τελικά οι εταίροι μας ζητούν όχι 5 υπογραφές, αλλά 5 επιστολές ως εγγύηση για όλα όσα έχει δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι εκτός από τον κ. Σαμαρά που ήδη έστειλε την δική του επιστολή, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι κύριοι Παπανδρέου, Καρατζαφέρης, Προβόπουλος αλλά και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.

O κ. Παπαδήμος εκτίμησε ότι η επιστολή Σαμαρά θα “περάσει τις εξετάσεις” στο Eurogroup. Είπε επίσης ότι πρέπει να κάνουν ακόμα πιο γρήγορα όλοι για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Όρισε επίσης ως τις 12/12 την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα νέα μέτρα, ενώ εκτίμησε ότι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία για το PSI και τέλος Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Siemens για να φτάσουμε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος θα αποφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, αλλά και θα προχωρήσουν οι συμβάσεις που έχουν παγώσει τόσο για το ΜΕΤΡΟ όσο και για τους φωτεινούς σηματοδότες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «μεγάλη Τρίτη» για την 6η δόση – Η επιστολή Σαμαρά «ξεμπλοκάρει» τα 8 δισ.

Η επιστολή Σαμαρά αναβάλει τις εκλογές

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε