Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Δεν θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα

Παπακωνσταντίνου: Δεν θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός οικονομικών εμφανίζεται αισιόδοξος οτι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα.
“Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά “επώδυνα”. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, να θυμάστε ότι είμαι πεισματάρης και μπροστά μου βλέπω μόνο μία επιλογή, να εκπληρώσουμε με συνέπεια τους στόχους μας”, τονίζει ο υπουργός στη συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνεται των διαπραγματεύσεων που έκανε η κυβέρνηση και επισημαίνει την αποφασιστικότητά της να τα βάλει με τα προβλήματα και να τα λύσει. “Είπαμε “ναι” σε ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη. Είπαμε “ναι” σε ένα συνολικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που ήταν προαπαιτούμενο για να εγκρίνουν οι εταίροι μας τα δάνεια -και το μεγαλύτερο μέρος του οποίου σε κάθε περίπτωση το χρειάζεται η χώρα” αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει “διαπραγματευθήκαμε όπου και όπως μπορούσαμε – όπως για παράδειγμα στην κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα”. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάσσεται κατά της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, λέγοντας πως θα ήταν καταστροφική για την αξιοπιστία της χώρας και θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλη ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές. 
Σύμφωνα με τον υπουργό μετά το 2010 θα αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη. Οπως λέει “με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου για τον ρυθμό ανάπτυξης, το 2010 θα είναι η μεγαλύτερη ύφεση και από εκεί και πέρα θα αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη…Παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα ανακάμψουμε”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε